Video: Iskustvo sindikalnog pregovaranja u agenciji za privremeno zapošljavanje

Pala je odluka. 81 ruka vladajućih odlučila je poslati prijedlog novog Zakona o radu u Sabor. Upozoravali smo vladajuće da to ne čine, upoznavali građane što se događa iza malih vrata dok se na velikim vratima pričalo o referendumima i na taj način odvlačila pažnja najbitnijem. Mijenjaju se vrlo bitne stvari i radniku se ponovno oduzima i ono malo što je do sad imao. Jedna od izmjena u Zakona o radu je i točka o radu preko agencija za privremeno zapošljavanje. Još manje prava i još veći udar na dostojanstvo radnika. Slobodno mogu reći da ukoliko taj dio prođe izmjenu bit će to agencije za robove. Kako nas sve to možda čeka uskoro pogledajte moje iskustvo rada preko takve agencije. U studenom 2013. sudjelovala sam tribini koju su u sklopu Marša solidarnosti organizirali Mladi antifaštisti i antifašistkinje grada Zagreba pod nazivom Nepokoreni rad. Govorila sam o svom iskustvu rada preko takve agencije no ono što je još zanimljivije o sindikalnom pregovaranju za kolektivni ugovor unutar agencije. Na kraju sam svima poručila nije nemoguće izaći kao pobjednik. Nadam se da će svi radnici iz ove priče sa novim Zakonom o radu izaći kao pobjednici. Gostovali su i Višnja Stanišić; sindikalistkinja, Ženska fronta za radna i socijalna prava, Jelena Kranjec; studentica sestrinstva, Ladislav Tomičić; novinar i Marko Kezerić; agencijski radnik zagrebačke Čistoće.

Jelena Krizan

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.