Tematska sjednica o stanju gospodarstva Zagrebačke županije I mjerama poticanja njegova razvoja

 

U  prostorijama skupštine Zagrebačke županije 28.11.2014. održana je tematska sjednica o stanju gospodarstva na prostoru Zagrebačke županije te mjerama poticanja njegova razvoja.

Članovi Odbora složili su se da ciljeve razvoja treba definirati u partnerstvu Županije, gradova i općina, da se Županija, gradovi i općine trebaju čvršće povezivati te točno definirati što su to gospodarske zone.

 

U odnosu na rujan 2013. zamijećen je pad nezaposlenosti kao i blagi porast prosječne plaće po ćemu je Zagrebačka županija odmah iza grada Zagreba.

Ukupni prihodi poduzetnika, čije su tvrtke registrirane na prostoru županije, iznosili su u 2013. oko 36 milijardi kuna, a isplaćeno je preko 3,5 milijuna potpora, od toga ženama poduzetnicama njih 36 uku­pno 370.521 kuna potpore. U razvoj poduzetničkih zona Županija je od 2003. do 2014. uložila 37,49 milijuna kuna.

 Konkurentnosti Zagrebačke županije u jednoj trećini pridonosi sama Županija, a u dvije trećine gradovi i općine.

 

˝Županijskom razvojnom strategijom treba stvoriti pretpostavke za pozitivnu poduzetničku klimu, a u njezinu izradu uključiti i članove skupštinskog Odbora za gospodarstvo te drugih skupštinskih odbora˝

-zaključak je članova odbora koji su izrazili zadovoljstvo suradnjom na lokalnom nivou kao i suradnjom  i potporom Ministrstva obrta i malog poduzetništva.

Sjednici je nazočio član odbora za gospodarstvo i vijećnik Skupštine Zagrebačke županije Damir Hrdas

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.