Predsjedništvo osnovalo stručne Odbore te imenovalo povjerenike

Zagreb, 14. travnja – Na održanoj 2. Sjednici Predsjedništva Laburista imenovani su povjerenici sedamogranaka, osnovani stručni Odbori, imenovana stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje te definirane aktivnosti za podizanje vidljivosti stranke kao i aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada.

Tajnik Stranke Damir Hrdas podnio je iscrpno izvješće s terena gdje je naglasak u bio prema održanim i predstojećim izborima za VMO općina i gradova u kojima Stranka ima ogranke. U raspravi je zaključeno kako treba voditi više računa o izborima za VMO, poglavito o važnosti samih izbora kao i o aktiviranju članova na listama. Primjeri u općinama Križ i Veliko Trgovišće pokazuju kako Laburisti vode održivu ekonomsku i gospodarsku politiku te nam je namjera proširiti ove pozitivne primjere i u drugim lokalnim sredinama. Preduvjet za to je sudjelovanje i dobri rezultati na izborima za vijeća mjesnih odbora.

Imenovani su povjerenici ogranaka za gradske četvrti Grada Zagreba i to Gornji grad – Medvešćak (Davorka Pšenica), Stenjevec (Dragan Filipović), Podsused-Vrapče (Hrvoje Ribičić), Črnomerec (Vlasta Medar) i Gornja Dubrava (Maja Marchig), te grad Đakovo (Dražen Rajher) i općinu Bogdanovac (Želimir Mudri).

Donesena je Odluka o imenovanju stručnih Odbora Stranke koji imaju zadaću unaprijediti rad Stranke stavovima i promišljanjima o politikama i aktivnostima Stranke te sudjelovanja u donošenju Programskih smjernica i programa Stranke.

Imenovano je, za sada, petero od dvadeset i dvoje predsjednika Odbora, dok će se ostali imenovati naknadno:

1. mr.sc. Konrad Kiš, dipl.ing. za Predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prirode
2. prof.dr.sc. Damir Hršak za Predsjednika Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu
3. Stipe Drmić, dr.med.spec.psihijatar za Predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku
4. Goran Bobanović, dipl. oecc. za Predsjednika Odbora za gospodarstvo
5. Višnja Komnenić, univ.spec.inf., mag.ing.el. za Predsjednicu Odbora za energetiku

Također, donesena je Odluka o imenovanju stručne suradnice za poslove međunarodne suradnje. Potreba za stručnom suradnicom prvenstveno se odnosi na uspostavu međunarodne suradnje sa srodnim strankama i asocijacijama u Europi kao i na prikupljanje eventualnih sredstava za rad Stranke, odnosno za svojevrsne projekte edukacije. Za stručnu suradnicu za poslove međunarodne suradnje imenovana je Marija Škorić iz Zagreba.

Iz redova Predsjedništva imenovani su i svojevrsni koordinatori aktivnosti ogranaka i podružnica, Božica Čićek-Mutavdžić i Ivica Šarić. Njihova zadaća je upoznati se s prijedlozima planova aktivnosti ogranaka i podružnica i ohrabriti ih i pomoći u provedbi istih. Na temelju planova aktivnosti u ograncima i podružnicama cilj je utvrditi i koordinirati aktivnosti kako bi se podigla vidljivost Stranke na terenu, ali i u cjelini.

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada Laburisti će uputiti svojevrsnu političku poruku, dok će se sredinom svibnja organizirati motivacijski program za sve zainteresirane članove i članice stranke uz prigodno druženje.

Predsjedništvo poziva sve članove i simpatizere stranke da se u četvrtak 16. travnja u 18 sati odazovu održavanju tribine o Reformi zdravstva koju će predstaviti nezavisni stručnjak Dražen Gorjanski. Tribina se održava u Zagrebu, Kaptol 27.

Odlučeno je kako će se Stranka priključiti komemoraciji povodom stradanja logoraša pri Spomen obilježju u Jasenovcu.

Oznake:

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Zagreb, 14. travnja – Na održanoj 2. Sjednici Predsjedništva Laburista imenovani su povjerenici sedamogranaka, osnovani stručni Odbori, imenovana stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje te definirane aktivnosti za podizanje vidljivosti stranke kao i aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada.

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja je dan sjećanja kada se na Kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava.

To je dan prisjećanja na patnju za slobodu naše Hrvatske. To je dan prisjećanja na sve branitelje, nestale, poginule, njihove obitelji i sve one koji su u toj borbi za neovisnost naše države položili svoju žrtvu na oltar domovine.

Vječna ima hvala.

Uz zvuk Internacionale saborski zastupnici danas su sa 80 glasova za i 34 protiv izglasovali novi Zakon o radu protiv kojega su ustali sindikati i oporba jer dodatno obespravljuje radnike.

Potporu ovom zakonu dali su zastupnici Kukuriku koalicije, a protiv su bili zastupnici cijele oporbe, ali i SDSS-a. Na zakon je podnijeto čak 78 amandmana, a Vlada ih je većinu odbila. Čak 36 amandmana podnijeli su Hrvatski laburisti, a Dragutin Lesar poručio je ministru rada Mirandu Mrsiću da ZOR Hrvatska udruga poslodavaca mora proslaviti šampanjcem, a njega imenovati počasnim predsjednikom.

Nansi TIreli koja je prekjučer predložena za v.d. predsjednice Hrvatskih laburista - Stranke rada gostovala je jučer u Dnevniku 4. U petominutnom gostovanju vrlo je jasno odgovorila na sva pitanja te dala do znanja svima da su Laburisti moralni pobjednici Europarlamentarnih izbora. U video prilogu pogledajte cijeli razgovor.

Predsjedništvo Hrvatskih laburista na Sjednici održanoj u četvrtak 29. svibnja sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće Stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora Stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora koji će se održati najkasnije do svibnja 2015. godine.

Potaknuti predstojećim izborima za Europski parlament, Hrvatski savez slijepih i Hrvatski laburisti – Stranka rada danas su podsjetili na mogućnosti, izazove i prepreke za ravnopravno sudjelovanje i jednakost mogućnosti slijepih osoba u političkim tokovima i participiranju u izborima.

Predstavljen je i informativni letak na braillevom pismu, čije su tiskanje inicirali Hrvatski laburist

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i članica Hrvatskih labursta - Stranke rada:  "Organizirali smo se jer nam je bilo dovoljno loše, nismo imali drugog izbora, bili smo ogorčeni samovoljom poslodavca koji je kompaniju vodio u propast i rezao nam prava, tako se našla kritična masa koja se odlučila ujediniti i boriti kroz sindikat. Nije se uvijek lako organizirati, teško je okupiti ljude jer imaju različite potrebe, interese i stavove, ali je važno raditi na tome da se prepoznaju zajednički interesi i da se radnici ujedine kako bi svi bili zadovoljni. Dodatan problem je što danas ljudi teže dolaze do posla pa ne znaju granicu do koje te poslodavci mogu gaziti dok se ne pobuniš, a pogotovo je teško ljudima koji zbog rupa u zakonu dugo godina rade na određeno, to je poruka poslodavaca da ne talasamo, tako ljude najlakše drže u šaci."

Hrvatski laburisti – Stranka rada pridružuju se sindikalnom antivladinom prosvjedu u Zagrebu u znak protivljenja novom Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te Zakonu o povremenim poslovima. Stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže u četvrtak, 5. prosinca 2013. godine u 9,30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića odakle se kreće na Trg Sv. Marka.