Općinu Križ posjetio Nikola Vuljanić, zastupnik u Europskom parlamentu

U službenom posjetu Općini Križ, na samom početku 2014. godine, bili su danas Nikola Vuljanić, jedan od dvanaest članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, a ujedno i član Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta te Damir Hrdas, predsjednik podružnice stranke Hrvatski laburisti stranka rada Zagrebačke županije.

Bila je to prigoda da Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, sa zamjenikom Mladenom Rogićem, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela i voditeljima odsjeka u Općini Križ upozna gospodina Vuljanića s radom, planovima i projektima Općine u narednom periodu. Budući je cilj Općine Križ pokušati osigurati što više sredstava za financiranje kapitalnih projekata iz viših razina vlasti, a samim time i iz Europske unije, ovaj je posjet bio itekako značajan. Kao član Europskog parlamenta i dugogodišnji sveučilišni profesor, Nikola Vuljanić podijelio je s predstavnicima Općine Križ svoja iskustva u radu Europskog parlamenta, ali i savjete vezane uz efikasno povlačenje sredstava iz EU fondova.
„Nema novca bez pokrića. Potrebno je pokazati što se s novcem može napraviti. Od strukturnih i kohezijskih fondova Hrvatska je u proteklih šest mjeseci dobila nula kuna i to zato jer nije imala pripremljene projekte“, istaknuo je Nikola Vuljanić tijekom razgovora s predstavnicima Općine Križ.
Općinski načelnik Marko Magdić rekao je da je sadašnja politika Općine Križ usmjerena stvaranju i prijavljivanju projekata na pametan i smislen način sa do kraja zatvorenom financijskom konstrukcijom što do sada nije bio slučaj, jer samo takvi projekti imaju šansu ostvariti potporu bilo s državnog nivoa ili iz fondova EU.
Nakon službenog dijela posjeta održanog u prostorijama Općine Križ, Nikola Vuljanić i Damir Hrdas, posjetili su Galeriju Križ i Spomen sobu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Općine Križ te Spomen sobu operne dive Milke Trnine.

 

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/opcinu-kriz-posjetio-nikola-vuljanic-zast...

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.