Obavijest: Reorganizacija ogranaka u Zagrebačkoj županiji

U subotu, 15.lipnja održana je sjednica Nacionalnog vijeća Stranke koja je bila prvenstveno posvećena analizi rezultata i donošenju odluka.

Prvi je dio sjednice otvorio predsjednik Lesar osvrnuvši se objektivno i kronološki na postignute izborne rezultate i svemu što je prethodilo samim izborima. Kritički se osvrnuo na učinjene propuste, nepoštivanje naputaka i nespremnost pojedinaca na samokritičnost. Dao je članovima Nacionalnog vijeća svoj mandat na raspolaganje i pristupilo se tajnom glasanju u kome su članovi Nacionalnog vijeća iskazali povjerenje predsjedniku.

Drugi dio analize odradili su predsjednici podružnica, ovdje ćemo se bazirati na odluke koje se odnose za Zagrebačku županiju i Ogranke unutar iste.

  • Na prijedlog predsjednika Stranke, a zbog loših rezultata na Izborima za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zbog nepostojanja uvjeta za kvalitetan daljnji rad donešena je odluka o raspuštanju sljedećih ogranaka unutar Zagrebačke županije; Jastrebarsko, Samobor i Zaprešić.

 

  • Nacionalno vijeće Stranke donijelo i je odluku kojom se zadužuju predsjednici ogranaka, koji su na lokalnim izborima ostvarili rezultat manji od 5%, da u roku 30 dana od donošenja ove Odluke sazovu izvanredne skupštine svojih ogranaka: Dugo Selo, Sveta Nedjelja, Velika Gorica i Vrbovec.

 

Na kraju, svim izabranim načelnicima i vijećnicima zaželjeno je da dobivene mandate iskoriste za dobrobit građana koji su im iskazali povjerenje,u duhu i načelima laburističkih ideja.

 

 

 

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.