Nositelji kandidacijskih lista

Damir Hrdas
DAMIR HRDAS, Nositelj liste za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije

Rođen sam 1967. godine u Zagrebu. Oženjen sam i imam dvoje djece. Po struci sam ekonomist, a radim kao offset tiskar u jednoj od vodećih hrvatskih tiskara. Jedan sam od osnivača Hrvatskih laburista - Stranke rada. Izabran sam za prvog tajnika Suda časti, a danas obnašam dužnost predsjednika podružnice Zagrebačke županije te člana Predsjedništva stranke. Moj posao u stranci usmjeren je na izgradnju stranke na terenu i realizaciju obnašanja izvršne vlast te djelovanje na temeljne vrijednosti za koje se zalažu hrvatski laburisti: rad, poštenje, istina, znanje i društvena pravednost.

Nino Vrban
NINO VRBAN, nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Bistra

Rođen 1987. godine u Zagrebu. Osnovnu školu sam pohađao u Bistri, a srednjoškolsko obrazovanje završio sam u Zagrebu (elektro-strojarska obrtnička škola). Nakon školovanja jednu godinu radio sam pomoćne poslove na građevini i transportu, potom odlazim na služenje vojnog roka. Nakon odsluženog vojnog roka zapošljavam se u jednoj firmi kao dostavljač pića, a uskoro mi se pruža prilika za zaposlenje u grupi Končar u kojoj radim od 2007. godine. Uz stalni posao bavio sam se direktnom prodajom. Oženjen sam i ponosan otac jednog djeteta.
Kako djelim vrijednosti rada, istine, poštenja i društvene pravednosti odlučio sam aktivirati u Hrvatskim laburistima i pomoći u ostvarivanju programa, da zajedno stvaramo bolju društvenu zajednicu za sveopće dobro. Od 2012. godine sam predsjednik ogranka Hrvatskih laburista u Bistri.

Marijo Kovač
MARIJO KOVAČ, nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Brckovljani

Rođen sam 1972. godine u Zagrebu. Oženjen i otac dvoje malodobne djece. Osnovnu školu pohađao sam u Lupoglavu od prvog do četvrtog, a od petog do osmog razreda u Dugom Selu. Godine 1987. krećem u srednju školu Kemijsko geološki obrazovni centar u Zagrebu, po završetku 1991. upisujem Rudarsko geološko naftni fakultet . Na trećoj godini upisujem pauzu, i odlazim 1993. godine u Hrvatsku vojsku.
1995. godine počinjem raditi u Ledu tvornici sladoleda gdje i sada radim kao glavni dispečar za Hrvatsku.
U Lupoglavu gdje i sada živim u obiteljskoj kući, osnivač sam športskog društva „DŠRL" Društvo za šport i rekreaciju Lupoglav kojeg sam i predsjednik. Isto tako sam i član kulturno umjetničkog društva „Sloga" u Lupoglavu.
Član sam Hrvatskih laburista od prosinca 2011. godine.
U srpnju 2012.godine osnivamo ogranak općine Brckovljani gdje sam izabran za predsjednika istoga. Za sada sam vrlo skromnog znanja što se tiče politike, ali znam što hoću i spreman sam učiti od najboljih.

Rolando Peharec
ROLANDO PEHAREC, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Dugog Sela

Rođen sam 1961. godine u Zagrebu. Po struci sam likovni stručni djelatnik za primijenjenu grafiku. Sedam godina aktivnog sam djelovao u kazalištu. Godine 1981. zaposlio sam se u Zagreb Film-u i ulazim u svijet animiranog filma sudjelujući kao suradnik i animator na većini filmova recentne produkcije do 1991.
1987. godine ulazim u svijet video produkcije čime počinje otvaranje prema svijetu multimedijalnog djelovanja gdje sam aktivan i danas kao redatelj i scenarist.
Od 2011. godine predsjednik sam udruge „Pogled naprijed" koja aktivno djeluje na promicanju vrijednosti civilnog duštva i edukaciji djece. Autor sam rastuće interaktivne enciklopedije dugoselskog kraja.
Do ulaska u Hrvatske laburiste nisam bio politički aktivan. 2011. uključio sam se u rad dugoselskog ogranka kojeg sam danas predsjednik jer sam jedino u Laburistima vidio stranku koja je sukladna mom svjetonazoru i senzibilitetu.

Željko Kovač
ŽELJKO KOVAČ, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog

Rođen sam 1963. godine u Zagrebu. Pohađao sam Treću ekonomsku školu u Zagrebu, gdje sam stekao zvanje komercijalni tehničar. Izvanredno sam upisao Studij ekonomije - smjer računovodstvo i financije, Sveučilišni centar za stručne studije Zagreb Sveučilišta u Splitu, te sam uspješno diplomirao s temom "Pranje novca". Također sam završio Osnovnu glazbenu školu "Pavao Markovac" u Zagrebu.
Prvo radno mjesto bilo mi je u Slavija prometu, gdje sam u 5 godina rada prošao mnoga administrativna radna mjesta, kao i rad u maloprodaji.
Godine 1991. suosnivač sam privatnog poduzeća za uvoz i prodaju informatičke opreme. Poduzeće je u svojih 9 godina rada postizalo značajne rezultate u poslovanju, a kao direktor poduzeća i jedina ovlaštena osoba za njegovo zastupanje, od Zavoda za poslovna istraživanja dvije sam godine za redom bio proglašen jednim od 10% najuspješnijih malih poduzetnika u Hrvatskoj.
Od 2000. godine radim u Jamnica d.d., članici koncerna Agrokor, trenutačno na poziciji Voditelja narudžbenog centra Prodajne regije Zagreb. Aktivno se služim engleskim jezikom.
Godine 2009. odlukom Predsjednika Republike, na temelju čl. 97 Ustava Republike Hrvatske, odlikovan sam Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, kojim mi je odana zahvalnost za moj nesebičan dugogodišnji humanitarni rad.


MARKO MAGDIĆ, spec.struč.oec., nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Križ

Rođen 1980. godine u Zagrebu. Nakon prve godine rođenja s roditeljima selim u Križ u kojem živim i danas. Nakon završene Opće gimnazije 1999.godine, upisujem trogodišnji stručni studij poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojem sam diplomirao 2005. godine. Sljedeće godine zaposlio sam se u Zagrebačkoj banci d.d. u kojoj radim i danas na radnom mjestu bankara za male poduzetnike i obrtnike u segmentu poduzetničkog bankarstva. Tijekom rada u banci, želja za stjecanjem novog obrazovanja i ulaganja u znanje rezultiralo je upisom na Visoku školu za poslovanje i upravljanje „Baltazar Adam Krčelić" u Zaprešiću, na kojem upisujem specijalistički studij projektnog menadžmenta kojeg sam i apsolvirao 2012. godine. Kroz period studiranja, a posebno kroz godine radnog staža, usvojio sam različita znanja, vještine i kompetencija. Od stranih jezika aktivno govorim engleski jezik, pasivno talijanski. Osim navedenog, aktivan sam u segmentima civilnog društva na području općine Križ, prvenstveno u sportu, odnosno nogometu kao član izvršnog odbora NK SLOGA Križ, ali i u Školi nogometa NK SLOGA te Nogometnom središtu Križ. Također, sudjelovao sam i u radu volonterske udruge pod nazivom Poduzetnički centar Križ kao voditelj i koordinator u svrhu pomoći i savjetodavne uloge u pripremi i realizaciji projekata pretpristupnih fondova EU ali i ostalih izvora financiranja.

Alan Jobst
ALAN JOBST, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Samobora

Rođen sam 1964. u Zagrebu. Oženjen i otac dvoje djece. U Samoboru živim od 1998. godine. Osnovnu i srednju školu pohađao sam u Zagrebu. Zaposlen sam na HRT-u od 1989. gdje radim u emitiranju programa.
U Hrvatskim laburistima - Stranci rada obnašam dužnost predsjednika ogranka Samobor i član sam Izvršnog odbora podružnice Zagrebačke županije.

Pero Višek
PERO VIŠEK, nositelj liste za gradsko vijeće grada Sveta Nedelja

Rođen sam 29.10.1947 u Novskoj.
Od 1948. godine živim u Zagrebu, gdje sam 1966 godine završio gimnaziju..
U Strmcu živim od veljače 2007. godine.
Oženjen sam i imam dvoje odrasle djece, koja su isto članovi stranke.
Od 1972. godine sam bio neprekidno zaposlen. Započeo sam kao programer u Tvornici računskih strojeva koja je bila zastupnik zapadnonjemačkog proizvođača kompjutera NIXDORF COMPUTER, da bi vremenom napredovao do organizatora. Istovremeno sam i sudjelovao u prodaji kompjutora. Bio sam zaposlen u tvornici Ghetaldus 3 godine, gdje sam vodio računski centar. U izdavačkoj kući August Cesarec sam od 1987. do 1991. također vodio računski centar, ali smo se istovremeno bavili prodajom kompjutora i izradom i prodajom programa. Od 1991. do 2007. vodio sam svoju firmu koja se bavila knjigovodstvom  za druge, kompjutorskom obradom podataka, prodajom kompjutora i izradom i prodajom programa. 
Od listopada 2007. sam u prijevremenoj starosnoj mirovini, 60 godina života i 35 godina radnog staža.
U  stranku sam se učlanio početkom 2011., a od osnivanja ogranka sam tajnik.

Stjepan Brolich
STJEPAN BROLICH, dipl. ing. – nositelj liste za gradsko vijeće Sv. Ivana Zeline

Rođen 9. veljače 1943. godine u Zagrebu.
Završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu.
Zvanje: dipl. ing. prometa
Oženjen, otac jednog sina
Do 1990. godine radio u Poslovnom udruženju cestovnog prometa Hrvatske (Transportcommerce) i u tvrtki DTS kao direktor filijale za Hrvatsku.
Dragovoljac Domovinskog rata 1991.- 1993.
Nositelj spomenice Domovinskog rata, ordena Domovinske zahvalnosti i ordena Hrvatskog pletera.
Sudionik humanitarnog konvoja za Dubrovnik (Libertas) i humanitarnog konvoja za Sarajevo.
1994.-1995. Predsjednik skupštine Grada Zagreba
1996.1997. Potpredsjednik skupštine Grada Zagreba
Osnivač prve pučke kuhinje u Zagrebu u programu zbrinjavanja izbjeglica i prognanika.
Pokretač programa sanacije Jakuševca, Bundeka i perivoja Maksimir.
Predsjednik Skupštine NK Dinamo koja je 14. veljače 2000. godine vratila ime Dinamo.
Kao zamjenik ministra gospodarstva Hrvatske bio je Ravnatelj Hrvatskih robnih zaliha.
2000. godine povlači se iz politike, sve do 2010. godine kada se prije parlamentarnih izbora učlanjuje u Hrvatske laburiste.
Tajnik Ogranka Hrvatskih laburista u Sv. Ivanu Zelini.

Ljiljana Matezović
LJILJANA MATEZOVIĆ, nositeljica liste za Gradsko vijeće Grada Velika Gorica

Rođena sam 1959. u Novskoj. Osnovnu školu završila sam u Zagrebu, kao i I. ekonomsku školu, zaposlila se u Zagrebačkoj banci gdje radim kao osobni bankar. Supruga sam i majka troje djece, predana poslu i motivirana za društveno angažirani rad u zajednici. U Veliku Goricu doselila sam s obitelji 1984. gdje živim i danas.
Članica sam Hrvatskih laburista - Stranke rada od 2010. i jedna od osnivačica te predsjednica velikogoričkog ogranka. U politiku sam se uključila sa željom da doprinesem promjenama u zajednici. Jednom od bitnih promjena smatram i promjenu ponašanja I stavova političara koji trebaju buti pošteni, odgovorni i raditi za dobrobit ljudi koji su ih izabrali, kao što je i stav Hrvatskih laburista. Važnim smatram doprinos svakog pojedinca koji predano radi za boljitak zajednice u kojoj živi.

Stjepan Fotović
STJEPAN FOTOVIĆ, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Vrbovca

Imam 51 godinu, oženjen sam, imam dva odrasla sina. Stalno sam zaposlen u HŽ Putnički prijevoz. Rođen sam i živim u malom mjestu Samoborec nadomak Vrbovca. Posljednjih 11 godina sam povjerenik Sindikata strojovođa Hrvatske.
Kao radnik, a osobito sindikalac, stekao sam znanja i životnog iskustva u segmentu zaštite prava radnika, kao i vrednovanju rada. U poduzeću, sindikatu, kao i privatnom životu zanima me rad, poštenje i pravednost. Susreo sam se s mnogo nepravde i izazova, ali uvijek sam se bio spreman boriti za istinu, pravdu i poštenje. Do sada nisam bio član ni jedne političke stranke. U svakodnevnom poslu sve me više počeo zanimati program Hrvatskih laburista, u kojima vidim budućnost. Svojim predanim i poštenim radom i temeljnim postulatima stranke sigurno ću doprinjeti boljem i mirnijem životu građana grada Vrbovca.


VELIMIR KRUŠKOVNJAK, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Zaprešića

Rođen sam u Zagrebu, a živim u Zaprešiću. Po zanimanju sam prehrambeni tehničar, studiram povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao i većina pripadnika moje generacije radno iskustvo mi nije obilno. Radio sam dvije godine s prekidima u Državnom zavodu za statistiku Republike Hrvatske preko student servisa.
Nepravda, nepotizam i izgubljena generacija kojoj pripadam motivirali su me da prestanem samo pričati i pokušam nešto i učiniti.

Vezane vijesti

Današnji dan, 02.06.2013., ostati će nam dugo u pamćenju. Pogotovo našim Laburistima u Križu. Marko Magdić prema objavljenim rezultatima novi je načelnik općine Križ, a Mladen Rogić zamjenik načelnika.

Izbori su iza nas. Neki su likovali i generalno prozivali Hrvatske laburiste –Stranku rada za „debakl na izborima“. Mi to ne vidimo na taj način, dapače.

Izbori su pred vratima, za kraj predstavljamo našeg Predsjednika podružnice Zagrebačke županije i njegovu listu za županijsku skupštinu. Predsjedniče, nadamo se da će Vam lista broj 7 donijeti puno sreće.

Damir Hrdas, Nositelj liste za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije. lista broj 7 

Naš zadnji kandidat u predstavljanju nositelja lista u županiji no ne i manje važan, Velimire sretno! 

Velimir Kruškovnjak, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Zaprešić, lista broj 7

U nedjelju, 12. svibnja, Hrvatski laburisti Sv. Ivana Zeline organizirali su druženje građana na zelinskim bazenima kako bi ukazali na nužnost rješavanja pitanja njihove sanacije.

Hrvatski laburisti Stranka rada ogranka Vrbovec, dokazali su da silna mašinerija ostalih '' velikih '' koalicija, koje u gradove i općine dolazi autobusima, nema nikakav značaj, niti polučuje velike rezultate.

Polako se bližimo kraju predstavljanja, evo i idućeg kanidata i liste, sretno! 

Stjepan Fotović, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Vrbovec, lista broj 6

Deseta kandidatkinja i naša prva dama u predstavljanju kandidata i lista, Ljiljana sretno! 

 Ljiljana Matezović, nositeljica liste za Gradsko vijeće Grada Velika Gorica, lista broj 7

Laburisti ogranka Dugo Selo danas su na sajmu predstavili svoj program, nositelja liste Rolanda Peharca te kandidate za gradsko vijeće. Uz letke sa programom za grad Dugo Selo dijelili su se i letci sa programom za županiju.

Danas, 13.05.2013., Laburisti Jastrebarskog održali su druženje sa svojim sugrađankama i sugrađanima. 

Članovi na sajmu počastili su sugrađane i sugrađanke kiflicama i čokoladicama, te kroz razgovor predstavili Željka Kovača kandidata za gradonačelnika, Miru Komazec kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, kandidate za gradsko vijeće te naravno program s kojim su krenuli u kampanju