Ne dozvolite da vas prevare!! Poziv na tribinu u Veliku Goricu

Velikogoričke laburistice i laburisti ponovno upozoravaju na ponižavajući Zakon o radu. Nakon velike akcije „Pobuna“ nastavljamo sa temom Zakona o radu jer smatramo da ta tema ima premalo medijskog prostora i da građanke i građani premalo znaju o tome što nam se sprema. Sve se to uredno prikriva i uvodi na „mala vrata“. Zato smo  odlučili organizirati tribinu pod nazivom „Ne dozvolite da vas prevare“ na kojoj ćemo detaljnije proći kroz Zakon o radu. Dotaknuti ćemo se još jedne osjetljive teme, a to je ne/ravnopravnost žena i muškaraca, naši gosti će se na to nadovezati jer nam novi ZOR nosi još veću mogućnost dikskriminacije žena. Prisjetimo se da su samo prije par dana neke Hrvatske zastupnice u EU parlamentu glasale protiv jednakosti žena i muškaraca.  A što će biti ako se još izglasa novi ZOR?

Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o povremenim poslovima, rad preko agencija, rad na bonove, ne ravnopravnost muškaraca i žena, sve o tome možete poslušati, pitati te diskutirati na tribini posvećenoj Zakonu o radu, a simbolično zbog datuma održavanja, nazvanoj „Ne dozvolite da vas prevare“.

U utorak, 01. travnja 2014. godine, od 18:00 do 20:00 sati, Dom kulture Galženica, Stjepana Radića 5, Velika Gorica.

Gosti tribine: Nansi Tireli - saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada; Zlatko Tušak - saborski zastupnik Hrvatskih laburista – Stranke rada; Višnja Stanišić – Ženska fronta za radna i socijalna prava; Krešimir Sever – Nezavisni hrvatski sindikati, Sanja Sarnavka – B.a.b.e.

Pripremite pitanja, pripremite se za diskusiju, vidimo se u Gorici.

Vaši,

Laburisti Velike Gorice

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.