Križ: Za Svetog Nikolu darivano 51. novorođeno dijete

Općina Križ već nekoliko godina ponosno nosi naziv Općine – prijatelja djece. Taj je počasni naziv zaslužila brojnim aktivnostima koje se provode u nastojanju da se djeci Općine Križ omogući život u zdravoj okolini, adekvatna zdravstvena zaštita i pedagoški standardi, kvalitetno školstvo te što više sportskih i kulturnih sadržaja.
I ove godine, povodom obilježavanja Svetog Nikole, okupili smo djecu rođenu tijekom 2013. godine, točnije od 1.11.2012. do 1.11.2013. godine i prigodno ih darivati. Ukupno je u tom periodu rođeno 55 djece i to 24 djevojčica i 27 dječaka.
Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, čestitali su obiteljima na prinovama te im zahvalili što su doprinijeli porastu nataliteta u Općini Križ.
Uz dar za Svetog Nikolu od Općine Križ u obliku balavaca s natpisom „Općina Križ“, djeca su dobila i poklon-paket tvrtke Euroalba d.o.o. Zagreb, koja je i ove godine donirala NUK proizvode.
Općina Križ po drugi je put organizirala ovakav prijem, a želja je da se tradicija darivanja djece nastavi i tijekom narednih godina kao što se već niz godina izdvajaju sredstva iz Proračuna Općine Križ u obliku novčane pomoći za rođenje djeteta. Za rođenje prvog djeteta roditelj dobiva novčanu pomoć u iznosu 1.500,00 kuna, za rođenje drugog djeteta 1.700,00 kuna, a za rođenje trećeg i svakog daljnjeg djeteta 2.000,00 kuna. U 2014. godini Proračunom Općine Križ predviđeno je 100.000,00 kuna za pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta.
 

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.