Križ: Sjećanje na Vukovar

U spomen na sve nevine žrtve Domovinskog rata, poginule branitelje i njihove obitelji, Općina Križ i ove godine 18. studenog, na dan kada je slomljen Grad heroj obilježava 22. obljetnicu slamanja obrane i okupacije Vukovara.
Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i njegov zamjenik Mladen Rogić, te član Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić, zajedno s djecom Dječjeg vrtića Križ i Osnovne škole Milke Trnine Križ, te predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Općine Križ, u spomen na taj dan, zapalili su u centru Križa lampione za sve žrtve Vukovara. Zajedno s djecom, Općinski Načelnik Općine Križ posjetio je i Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, te  upisao prigodne rijeći u Spomen knjigu.
U cijeloj Hrvatskoj danas će gorjeti svijeće u spomen na sve žrtve Vukovara stradale u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. godine kada je obrana grada slomljena 18. studenoga 1991. godine. Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991., a završila 18. studenog slomom obrane Grada koji je 87 dana u potpunom okruženju odolijevao neprijatelju. Vukovar je branilo oko 1800 pripadnika Zbora narodne garde i policije te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. Vukovarsku brigadu. U agresiji na Vukovar prema podacima vukovarske bolnice, do sloma obrane grada poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 osoba. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih branitelja i civila, a iz grada prognano oko 22 tisuće Hrvata i ostalih ne Srba. Na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata još je 306 osoba s područja Vukovara. Vukovar je bio i ostao simbol hrvatskog ponosa i pobjede te vječni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/sjecanje-na-vukovar

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/sjecanje-na-vukovar

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.