Dvori u Zaprešiću po mjeri - muljatora

Nakon odluke zadnje sjednice gradskog vijeća grada Zaprešića od 28. ožujka 2013. godine, na kojoj se dvorac od 2300 četvornih metara daje u koncesiju od 50 godina Visokoj školi za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić, izvršni odbor Hrvatskih laburista ogranka Zaprešić iskazao je neslaganje sa tom odlukom. "Mi se protivimo odluci gradskog vijeća grada Zaprešića u vezi koncesije za Nove Dvore jer smo u donošenju te odluke primijetili niz nepravilnosti, te smatramo da je ovaj jedinstveni spomenik kulture potrebno renovirati na drugačiji način, a ne na način da se koncesija dodijeli u svrhu ugostiteljstva i komercijalne djelatnosti Visoke poslovne škole."

Treba napomenuti da se Visoka poslovna škola Baltazar Adam Krčelić već godinama sudi sa suosnivačem škole tvrtkom Rifin Guste Santinija u sudskom sporu zbog još uvijek neriješenih vlasničkih i upravljačkih prava. Također treba napomenuti da je sadašnji gradonačelnik, Željko Turk, ujedno i predsjednik upravnog vijeća Visoke škole, a dekan iste te škole je Vinko Morović, bivši gradonačelnik koji je svoju funkciju nakon dvije godine gradonačelnikove dužnosti, prepustio HDZ-ovom kandidatu Željku Turku. Dosadašnju obnovu dvorca je radila građevinska tvrtka Graditelj, čiji je vlasnik zaprešićki HDZ-ovac Ivo Lukić. Za taj dio obnove je bila planirana isplata od 8 milijuna kuna.

"Mi imamo rješenje što napraviti sa kompleksom Novi Dvori. Nove Dvore treba otvoriti za javnost i u njih smjestiti razne neprofitne organizacije kao npr. knjižnicu, glazbenu školu, muzej, dvoranu za razna događanja i sl."

U nastavku donosimo video zapis Velimira Kruškovnjaka:

Oznake:

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

 

Odlukom gradskog vijeća na donošenju proračuna za 2015 godinu ukinuto je dežurstvo gradske ljekarne.
Za ukidanje gradske ljekarne glasali su vijećnici HDZ,HSU ,HRAST,HSS,HSP A.Starćević i Nezavisna lista GLAS ZAPREŠIĆA.
Protiv ukidanja bili su vijećnici SDP-a....

Na blagdan Svete Lucije članovi ogranka Zapešić darivali su svoje građane prigodnim poklonima.

Pokloni su brzo podjeljeni, na oduševljenje ljudi kojima smo izmamili osmijeh na lice.

Uz obostrane čestitke za Božić i sretnu Novu godinu s puno zdravlja i sreće. 

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića, održanoj 17. srpnja 2014. godine, Gradsko vijeće donijelo je odluku o osnivanju dviju gradskih četvrti (op. Zaprešić Sjever i Zaprešić Centar) na području naselja Zaprešić dok za vanjska naselja nije bilo promjena te su zadržani dosadašnji oblik i naziv mjesnih odbora (op.

Jučer 04.rujna 2014g. u prostorijama na Inkerovom stadionu osnovan je Ogranak Zaprešić,deseti u Zagrebačkoj podružnici.

Za predsjednika Ogranka izabran je Tomislav Zimet, tajnik je Velimir Kruškovnjak, a članovi Izvršnog odbora su:

Frane Klepić, Janja Vladić, Andrea Herc Maršić, Mihovil Mikić i Ivan Tomičić.

Po odluci povjerenika Stranke za grad Zaprešić, temeljem Pravilnika o ustroju Stranke članak 7.stavak 2. Sazvam osnivačku Skupštinu dana 4. rujna 2014  u 19 sati godine u prostorima kafića Goldfinger na Interovom stadionu.

Za dnevni red predlažem:

 

L. Usvajanje poslovnika o radu osnivačke skupšitine

2. lzbor radnog predsjedništva – predsjednik i dva člana

U nedjelju je Monika Bogeljić, kandidatkinja Hrvatskih laburista, ispred Zagrebačke županije, za EU parlament u Zaprešiću predstavila svoj program.

Pod motom "Savjesti čiste biraj laburiste" danas su Hrvatski laburisti predstavili svoju listu za predstojeće izbore za Europski parlament, a prvi na njoj je njihov aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić. Druga na listi je 23-godišnja studentica sociologije iz Križa Monika Bogeljić.