Bistra: Upitna je SIGURNOST djece!!

U četvrtak 12.09.2013. na sjednici općinskog vijeća Općine Bistra, osim što je izglasano izrazito nezadovoljstvo vijeća na uvođenje novog prijevoza, nije doneseno nikakvo rješenje koje se odnosi na školski prijevoz osnovnoškolaca. Moj prijedlog nije mogao biti prihvaćen, jer je bio krivo orijentiran zbog nedostatka informacija o financiranju školskog prijevoza. Opravdano ili ne, neću ulaziti u to. Ali nitko drugi nije niti pokušao dati bilo kakav prijedlog  kako bi se riješilo ovo pitanje. I dalje svi pozorno slušaju svoga gazdu...

Zato sada, potkrijepljen zakonima, potaknut nevjerojatnom sporošću pregovarača koji je u stanju dovesti SIGURNOST djece u pitanje dajem novi prijedlog:

Iz  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi proizlazi da županija nema OBAVEZU svim učenicima osigurati prijevoz.

                             

                             Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi:

                                                         Prijevoz učenika

 

Članak 69.

(1)     Osnivač je dužan organizirati prijevoz učenicima razredne nastave (1. – 4. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje tri kilometra.

(2)     Osnivač je dužan organizirati prijevoz učenicima predmetne nastave (5. – 8. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje pet kilometara.

 

Ali općina može odlučiti sufinancirati prijevoz svih učenika, ukoliko to želi ili ima neki poseban razlog.

 

Na temelju članka 10. Zakona o osnovnom školstvu (»Narodne novine«, br. 59/90., 26/93., 27/93., 29/94., 7/96., 59/01., 114/01. i 76/05.), Hrvatski sabor je na sjednici 16. svibnja 2008., donio DRŽAVNI PEDAGOŠKI STANDARD OSNOVNOŠKOLSKOG SUSTAVA ODGOJA I OBRAZOVANJA

                                                              Prijevoz učenika

                                                                    Članak 36.

Radi veće sigurnosti učenika u okolnostima posebnih prometnih uvjeta, u naseljima bez javnog prijevoza, s prometnicama bez nogostupa, može se osigurati prijevoz učenicima bez obzira na udaljenost.

 

Poštovani roditelji,

 mi imamo razlog zbog kojeg  se ovom problemu mora pristupiti ODMAH, a to je SIGURNOST naše djece. Siguran sam da je svakome sigurnost vlastite djece najvažnija, nemojmo čekati da se nešto dogodi, tada će biti KASNO i nećemo moći ništa napraviti kako bi promijenili današnji dan i tok ove sramotne odluke koja se stavlja pred nas.

Do škole uglavnom nema nogostupa što je upitno za SIGURNOST učenika. Za učenike NIJE SIGURNO da po mraku pješače 2,5 kilometara do kuće na -5 stupnjeva bez nogostupa i rasvjete s punom torbom na leđima.

I dalje tvrdim da je ovo politička igra kojom se pokušava vratiti prijašnje povjerenje građana načelniku sa konačnim ciljem očuvanja pozicije.

Usuđujem se reći da vremena za špekulacije više nema, u pitanju je prije svega SIGURNOST djece.

Vidimo da pregovarač ne može dogovoriti da ponovno vozi  ZET za 330 000,00 kuna, a niti dodijeljeni prijevoznik ne može voziti svu djecu za 920 000,00 kuna.

Stoga Hrvatski laburisti-Stranka rada tražimo od načelnika Općine Bistra da nađe prostor za dodatnu subvenciju cijene školskog autobusa  kako bi naši školarci mogli prije svega SIGURNO i bez diskriminacije nastaviti školovanje.

Vijećnik Hrvatskih laburista - Stranke rada

                     Nino Vrban

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.