Zelina: Inzistirati ćemo da netko za ovih 3 milijuna kuna, koji su nam sada izbijeni iz proračuna, zbog propusta bivše vlasti - odgovara

Ne želimo sebi prišivati nekakve nezaslužene zasluge, no ruka našeg vijećnika na sinoćnoj sjednici Gradskog vijeća bila je deveta. Deveta od 17! A u našem predizbornom programu pisalo je: "Ne boli li nas već sve zajedno glava od velikih propalih projekata koji se tiču zelinskih bazena? 80 milijuna eura, 100 milijuna eura, hotel s 5 zvjezdica, heliodrom, golf igralište... Pa
i sam dosadašnji gradonačelnik ne zna što bi više o tome rekao. Prije 4 godine u svom izbornom programu rekao je, citiramo: „Nastavak rada na realizaciji projekta sportsko-rekreacijskog vodenog kompleksa koji držimo stupom razvoja turizma u gradu i u čiju realizaciju smo uvjereni“. Taj isti gradonačelnik je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećniku koji je postavio pitanje oko bazena odgovorio sljedeće, ciiramo: „Sad ću vam dati odgovor svih odgovora – ja sam oduvijek bio siguran da od Termalne riviere Zelina neće biti ništa!“ Pa tko je onda tu lud? Sad nam opet nude priču o austrijskom invesitoru koji će kao uložiti 60 milijua eura!!! Zar opet??? Pa dosta je bajki više! Bolje da dosadašnji vlastodršci u Zelini razmišljaju i brinu o tome u kakvu su nezavidnu situaciju Grad doveli, te kakve sve velike i milijunske opasnosi prijete Gradu i proračunu zbog njihovih dosadašnjih grešaka, krivih poteza i skrivanja problema “pod tepihom”. Hrvatski laburisti žele obnoviti zelinske bazene na način da ih, kao projekt Grada, obnavljaju djelatnici Zelinskih komunalija (kojih, hvala Bogu ima 70-ak), zelinski građevinski poduzetnici i svi mi građani u radnim akcijama. “Veliki zelinski političari” kažu da su radne akcije sramota i stvar prošlosti! Zašto??? Nas, Hrvatske laburiste, ne bi bilo sramota kositi travu i raditi ostale stvari kojima bi mogli pomoći u što jetinijoj izgradnji i obnovi zelinskih bazena. tvrdimo da se protočni, natkriveni i uređeni zelinski bazeni sa svim popratnim sadržajima (restoran, svlačionice i ostalo) mogu u vrlo brzom roku sagradii i obnoviti za 3 do 4 milijuna eura."
 
I za kraj : Hrvatski laburisti Sv. Ivana Zeline inzistirat će da netko za ovih 3 milijuna kuna, koji su nam sada izbijeni iz proračuna, zbog propusta bivše vlasti - odgovara. Ne tražimo krv, ne tražimo glave - tražimo da netko pred institucijama objasni zašto nije radio kako je trebao raditi! Nesposobnost, koja naš Grad košta 3 milijuna kuna, se ne opravdava!

HRVATSKI LABURISTI SV. IVANA ZELINE SVOJA IZBORNA OBEĆANJA ISPUNJAVAJU I DALJE!

 
Predsjednik Hrvatskih laburista- Strane rada
Ogranak Sv. Ivan Zelina
 
 
 

Vezane vijesti

11. svibanj bio je još jedan u nizu radnih dana za našu kandidatkinju za Europski parlament u gradu Sveti Ivan Zelina. Druženje je proteklo u razgovor sa građanima i upoznavanjem s programom koji će zastupati kao parlamentarka u Bruxellesu.Dala je i opširniju izjavu za lokalne medije.

Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista. U Hrvatskoj je uskrsnoj tradiciji bojanje jaja, takozvanih pisanica. Pisanice su osim simbola života bile i tradicionalan dar, a često su si ih međusobno darivali zaljubljeni s ljubavnim motivima (srca, dva goluba) ili porukama (ovo se jaje za poljubac daje - Međimurje), kako ljubavnim, tako religioznim i čestitkama.

U cijeloj Zagrebačkoj županiji vrijedni članovi ogranaka danas i jučer su pripremali pisanice za svoje sugrađanke i sugrađane. 

Danas je Cvjetnica, uvod u Veliki tjedan. U spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem na Cvjetnicu se održava procesija s blagoslovljenim grančicama masline,

Pod motom "Savjesti čiste biraj laburiste" danas su Hrvatski laburisti predstavili svoju listu za predstojeće izbore za Europski parlament, a prvi na njoj je njihov aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić. Druga na listi je 23-godišnja studentica sociologije iz Križa Monika Bogeljić. 

 

 

Drage dame, danas na Vaš dan, Međunarodni dan žena. Laburisti su Vas obradovali ružama u cijeloj županiji. Podijeljeno je preko 2500 ruža, osmjeha, kolačića, čestitki...

Ulica Bregi, od ulaza s asfalta od Selničke ulice i odvojak Bregi-Baštirka je u vrlo lošem stanju. Pristup mještana svojim kućama , vikendicama i zemljištima izuzetno je otežan. Do njih teško mogu doprijeti i vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i Zelinskih komunalija.

Obilne kiše koje su izazvale velike poplave na području kontinentalne Hrvatske nisu zaobišle niti naš grad. Stradala su kućanstva u gradskom četvrtima koje nemaju izgrađenu kanalizaciju i odvodnju otpadnih voda, a takvih je u Zelini čak 86 posto. Tu spada i sam centar grada. Nevjerojatan je i žalostan podatak na je na području našeg grada izgrađeno samo 14 kilometara kanalizacijskog sustava.

Jučer, u 11 sati i 15 minuta gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Koščec i direktor Termalne riviere Zelina Rikard Stopfer potpisali su u uredu bilježnice Branke Rački Sporazum o raskidu Koncesijskog ugovora. Tim činom završena je i službeno devetogodišnja mučna priča oko zelinskih bazena.

Hrvatski laburisti Sv. Ivana Zeline inzistirat će da netko za ovih 3 milijuna kuna, koji su nam sada izbijeni iz proračuna, zbog propusta bivše vlasti - odgovara. Ne tražimo krv, ne tražimo glave - tražimo da netko pred institucijama objasni zašto nije radio kako je trebao raditi! Nesposobnost, koja naš Grad košta 3 milijuna kuna, se ne opravdava!
 

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i članica Hrvatskih labursta - Stranke rada:  "Organizirali smo se jer nam je bilo dovoljno loše, nismo imali drugog izbora, bili smo ogorčeni samovoljom poslodavca koji je kompaniju vodio u propast i rezao nam prava, tako se našla kritična masa koja se odlučila ujediniti i boriti kroz sindikat. Nije se uvijek lako organizirati, teško je okupiti ljude jer imaju različite potrebe, interese i stavove, ali je važno raditi na tome da se prepoznaju zajednički interesi i da se radnici ujedine kako bi svi bili zadovoljni. Dodatan problem je što danas ljudi teže dolaze do posla pa ne znaju granicu do koje te poslodavci mogu gaziti dok se ne pobuniš, a pogotovo je teško ljudima koji zbog rupa u zakonu dugo godina rade na određeno, to je poruka poslodavaca da ne talasamo, tako ljude najlakše drže u šaci."