Vrtiću u Bistri oduzeto 250 000,00 kuna iz proračuna!

Poštovani roditelji, bake i djedovi djece koja pohađaju vrtić. Žalostan je način na koji dopirem do Vas, na cesti, vučem Vas za rukav uz prijetnje redara no razlog da nije tužan bio bi smiješan.

Skrećem vam pozornost da je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća vrtiću oduzeto 250 000,00 kn iz proračuna!!! Kada sam po primitku materijala za sjednicu vidio da će se vrtiću oduzeti 250 000,00 kn ostao sam šokiran. Šokiran mišlju da će se koplja lomiti na našoj djeci i roditeljima koji plaćaju jedan od najskupljih vrtića u Hrvatskoj. Nazvao sam ravnateljicu da pitam da li će roditelji snositi teret tog smanjenja ili će djeca biti zakinuta za nešto. Odgovorila je da će sve ostati isto, uštedilo se na režijama, papiru te zbog toga novac ide u rebalans.

Zatim sam se pitao zašto se ne smanji cijena vrtića koju roditelji plaćaju? Novac je i tako planiran za subvencije vrtiću. Ovako ispada da djeca u jaslicama grade Bistru i financiraju razne projekte, a za to se na kraju zbrajaju politički poeni. Veliki i vrli političari nakon određenog vremena rade predstave za javnost pokazujući u ono što su napravili... Jer, kad malo razmislite kako bi zvučala istina: Oduzeli smo vrtiću novac pa smo sagradili nešto novo?

Dao sam prijedlog na sjednici vijeća da se sredstva koja su bila planirana za subvenciju vrtića ne diraju nego da se roditeljima snizi trošak za dvjestotinjak  kuna mjesečno. Prijedlog je, naravno, odbijen od strane načelnika uz gunđanje kako Hrvatski laburisti - Stranka Rada na taj način samo ubiru političke poene.

Nisam ni očekivao da će prijedlog biti prihvaćen, to bi onda značilo da su Hrvatski laburisti - Stranka rada dobili nešto za što se bore od početka. Omogućili bi obiteljima koje imaju djecu u vrtiću barem malo lakši život. Ponovno sam razočaran činjenicom da ljudi koji ne skupljaju kovanice na kraju mjeseca kako bi preživjeli nikad neće shvatiti kako živi onaj „običan“ čovjek u našoj Općini i našoj državi. Rješenje je vrlo jednostavno, ne skupljam nikakve politčke poene niti mi je to u interesu, jednostavno ne želim da se štedi na životima naše djece i da se taj novac planira za nešto drugo. Zar djeca moraju snositi posljedice loših političkih odluka? Ne, djeci treba bezbrižno djetinjstvo ispunjeno igrom i ljubavlju.  

Mi, Hrvatski laburisti - Stranka rada ćemo ustrajati i dalje, za nas građani postoje cijelo vrijeme, a ne samo mjesec dana pred izbore. Ovo je očito tek početak duge političke bitke za smanjenje cijene vrtića koja će očigledno dočekati smjenu vlasti.

 

Vijećnik Hrvatskih laburista - Stranke rada

 Nino Vrban

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.