Vrbovečki "Glas Laburista"

U utorak, 29. siječnja vrbovečki ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada organizirao je druženje s građanima. Cilj aktivnosti bio je u neposrednom druženju s građanima predstaviti rad vrbovečkog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada, te promovirati prvi broj „Glasa Laburista“ – glasila vrbovečkog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada, koji će ubuduće informirati građane Vrbovca o radu ogranka, ali i kritički govoriti o svim važnim temama od javnog interesa u Vrbovcu.

Unatoč hladnom vremenu, akcija je protekla izuzetno uspješno. Veliki broj građana zastao je pored štanda vrbovečkih laburista kako bi se okrijepili toplim napitkom i kolačima, te uz čašicu razgovora upoznali s radom ogranka. Veseli i činjenica da su do štanda vrbovečkih laburista navratili i kolege iz drugih političkih opcija u gradu, što budi nadu u početak političkog dijaloga i konstruktivne suradnje u gradu.

U razgovoru s građanima ostali smo ugodno iznenađeni podrškom građana, iako je vrbovečki  ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada osnovan pred tek nešto više od mjesec dana. Broj članova ogranka je u stalnom porastu, od osnutka ogranka udvostručen, a tijekom ove akcije Stranci je pristupilo još nekoliko novih članova.

S građanima su se družili Predsjednik vrbovečkog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Stjepan Fotović, tajnik ogranka Tibor Dinjar, članovi IO Mladen Kos, Žarko Marunić te Zlatko Aleksić, a do štanda su tijekom prijepodneva su navratili i brojni članovi i simpatizeri.

(TD)

Oznake:

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

13. prosinac dan je Svete Lucije. Blagdan Sv. Lucije duboko je ukorijenjen u hrvatskim narodnim običajima – na taj dan sije se pšenica u pjate ili zdjelice kao simbol obnove života i plodnosti.

Predsjednik ogranka Vrbovec Stjepan Fotović uputio je propćenje za medije u svezi poskupljenja odvoza smeća za od čak 50%.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Objavu je prenio na svom portalu radio Vrbovec.

http://www.radiovrbovec.hr/?p=4129

13. prosinac dan je Svete Lucije. Blagdan Sv. Lucije duboko je ukorijenjen u hrvatskim narodnim običajima – na taj dan sije se pšenica u pjate ili zdjelice kao simbol obnove života i plodnosti.

Dana 16.08.2014 god održana je izvanredna skupština Hrvatskih Laburista - Stranke rada ogranak Vrbovec.
Na dnevnom redu bio je izbor delegata za izvanredni Sabor stranke, te izbor novih članova izvršnog odbora ogranka Vrbovec.

Vrbovčanima smo danas prezentirali na gradskoj tržnici naše kandidate za EU Parlament. Naši sugrađani jako su motivirani za izlazak na nedjeljnje izbore i večina sa kojima smo razgovarali obečali su dati glas za Laburiste i isključivo za našu kandidatkinju Moniku Bogeljeć.Sugrađane smo počastili simboličnim poklonom, čašom jagoda sa zastavicama zemalja članica EU.

U obilasku Zagebačke županije na red je došao i grad Vrbovec. Srdačan razgovor za građanim uz mali jestivi poklon svakom prisutnom odrađena je akcija upoznavanja građana sa programom naše kandidatkinje za EU parlamentarku i zašto je baš ona ta za koju bi građani trebali dati svoj glas.Naravno upoznala je i lokalne medije sa svojim programom. 

 

Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista. U Hrvatskoj je uskrsnoj tradiciji bojanje jaja, takozvanih pisanica. Pisanice su osim simbola života bile i tradicionalan dar, a često su si ih međusobno darivali zaljubljeni s ljubavnim motivima (srca, dva goluba) ili porukama (ovo se jaje za poljubac daje - Međimurje), kako ljubavnim, tako religioznim i čestitkama.

U cijeloj Zagrebačkoj županiji vrijedni članovi ogranaka danas i jučer su pripremali pisanice za svoje sugrađanke i sugrađane.