Program događanja povodom dana Općine Križ

Povodom obilježavanja 14 rujna, Dana Općine Križ, i ove godine osmišljen je bogat sportski i kulturno-umjetnički program u kojeg su uključene mnogobrojne udruge koje djeluju na području naše Općine.  Iz bogatog programa izdvajamo čak tri izložbe. Prva  izložba i to Izložba članova Foto video kluba “35mm” Križ, “U ogledalu”, održati će se dana 10. rujna 2013. godine s početkom u 19,00 sati u Galeriji Foto video kluba “35mm” Križ (Trg Svetog Križa 5). Sljedeća izložba biti će u Galeriji Križ i to 12. rujna 2013. godine u 19,00 sati, akademskog slikara Franje Matešina. Ove godine Galerija Križ ima čast ugostiti avangardna i atraktivna djela Stephana Lupina koji će izlagati svoje skulpture i slike u petak  13. rujna 2013. godine u 19,00 sati. Ista izložba biti će otvorena i tijekom subote, 14. rujna 2013. godine kada se odvija najmasovnija i najzanimljivija manifestacija Općine Križ, a to je 16. Festival slastica Kriški oblizeki.

I ove godine prodajom kolača na Festivalu slastica prikuplja se novac za Društvo „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ koji je uz Turističku zajednicu Općine Križ organizator ove manifestacije. Prigoda je ovo da još jednom pozovemo sve one koji se žele uključiti u Festival slastica da donacijom kolača sudjeluju u ovoj humanitarnoj manifestaciji kojom se nastoji uljepšati život djece. I ove godine nagrađujemo najbolje slastice, a predsjednica stručnog ocjenjivačkog žirija je književnica i novinarka Božica Brkan. Ovogodišnja kuma Festivala slastica Kriški Oblizeki je novinarka i voditeljica RTL- televizije Edita Misirić.

Pokrovitelj Festivala slastica Kriški Oblizeki je Zagrebačka županija, a medijski pokrovitelji Obiteljski radio Ivanić i internetski magazin Oblizeki.

Napomenimo kako se u sklopu Festivala slastica održava i dječji folklorni festival „Kolo sreće“ KUD-a Graničar Križ, a od 15,00 sati Udruga Riznica Moslavine priprema reviju narodnih nošnji koja se održava u Domu Kulture Josip Badalić u Križu.
Na Festival slastica „Kriški oblizeki“ 14. rujna 2013. godine, možete doći  besplatnim autobusom Kriški oblizek, koji kreće s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu u 15,00 sati, povratak se predviđa u 23,00 sata iz Križa.

 

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/program-dogadanja-povodom-dana-opcine-kriz

preuzeto sa: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/program-dogadanja-povodom-dana-opcine-kriz

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.