Potpisan Ugovor o sufinanciranju hitne medicinske pomoći

„Nakon višemjesečnog apela i inicijative u sklopu koje je pokrenuta i peticija za osiguravanjem dodatnog tima hitne medicinske pomoći na području Otoka Ivanića, u suradnji sa Zagrebačkom županijom te Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije, uspjeli smo osigurati sredstva iz proračuna, za dodatni tim hitne medicinske pomoći. Iako uspoređujući ostale jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, koje su daleko bolje pokrivene, te konstantnim zanemarivanjem Ministarstva zdravlja ove problematike, ovo je jedan mali, ali značajan korak u cilju da sugrađani Općine Križ imaju na raspolaganju dodatni tim hitne medicinske pomoći. Unatoč teškim vremenima neke stvari doista nemaju cijenu pa tako i ova. Zahvaljujem se na podršci i suradnji Zagrebačkoj županiji, Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije te kolegama, gradonačelniku Ivanić-Grada i Općinskom načelniku Općine Kloštar Ivanić“ –rekao je Marko Magdić, Općinski načelnik Općine Križ, tijekom jučer održanog potpisivanja Ugovora o sufinanciranju hitne medicinske pomoći za područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ za 2014. godinu, u Gradskoj vijećnici Grada Ivanić-Grada.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Križ Marko Magdić, te v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Slavko Lovasić.

Tim se Ugovorom, tri jedinice lokalne samouprave, s ciljem sustavne zdravstvene zaštite stanovnika Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ, obvezuju da iz svog proračuna sufinanciraju Programa nadstandarda dodatnog tima hitne medicine za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2014. godine.Jedinice lokalne samouprave sudjelovat će u sufinanciranju s iznosom od 400.00,00 kuna i to Grad Ivanić-Grad s 200.00,00, Općina Križ s 120.000,00 i Općina Kloštar Ivanić s 80.000,00 kuna.

Potpisivanju Ugovora nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, koja je izrazila zadovoljstvo što su građani Otoka Ivanića, korak bliže zdravstvenoj skrbi koju zaslužuju.

 

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/potpisan-ugovor-o-sufinanciranju-hitne-me...

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.