Održana Svečana sjednica povodom Dana Općine Križ „14. rujan“

U povodu Dana Općine Križ, danas su Općinski načelnik Općine Križ, zamjenik Općinskog načelnika Mladen Rogić te članovi Općinskog vijeća Općine Križ posjetili Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te tradicionalno pomladili stogodišnji park u Križu, sadnjom novog stabla.
Sadnja stabla dugogodišnja je simbolična tradicija naše Općine koja simbolizira rast i razvoj ovog Posavsko-moslavačkog zemljopisnog prostora.
Dan Općine Križ „14 rujan“ obilježen je i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su nazočili zastupnici u Hrvatskom saboru gospodin Mladen Novak i gospođa Ivana Posavec Krivec, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije gospodin Dražen Bošnjaković, zatim član predsjedništva stranke Hrvatski laburisti-stranka rada i predsjednik podružnice Zagrebačke županije gospodin Damir Hrdas kao i ostali gradonačelnici i načelnici, bivši Općinski načelnici i predsjednici Općinskog vijeća Općine Križ, predstavnici državnih tijela, ustanova, udruga, trgovačkih društava i obrtnika te članovi Općinskog vijeća Općine Križ.
Tom prigodom Općinski je načelnik Općine Križ naglasio:
“Okrećemo se budućnosti i dugujemo to našim građanima ukoliko želimo preuzeti danu nam odgovornost za napredak i opće dobro. Određivanjem prioriteta te dobrim planiranjem, što ujedno podrazumijeva i veći angažman i odgovornost, ključni je faktor u oživljavanju gospodarstva i razvojne politike u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg života stanovništva.
Nastavljamo s pripremom projektne dokumentacije, realizacijom projekata komunalne infrastrukture, obnovom domova, cesta, planiramo izgradnju novog dječjeg vrtića, te ravnomjerno ulagati u svako naselje i ulicu.
Svi zajedno, bez obzira na političku opciju ili teritorijalnu podijeljenost, samo kvalitetnom suradnjom, poštivanjem različitosti i uvažavanjem drugačijeg mišljenja, možemo prosperirati i poboljšati trend kvalitete življenja u našoj sredini ali i šire. Previše je proteklo vremena u kojima smo bili taoci isključivih političkih uvjerenja i svjetonazora što nas je između ostalog i dovelo do postojeće situacije. Najiskrenije se nadam da ćemo svi skupa poraditi na svemu navedenom i kako ćemo napokon dočekati neku bližu i sretniju budućnost.“
Nazočnima se obratio i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije gospodin Dražen Bošnjaković, istaknuvši da je Županija prijatelj svojih općina i gradova te da je na Općini Križ da se kandidira s projektima koji će od strane Zagrebačke županije uvijek biti podržani.
A svoju je podršku Općinskom načelniku Općine Križ tijekom svog obraćanja dala i zastupnica u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec.
Na Svečanoj sjednici Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, uručio je Priznanje  Općine Križ „14. rujan“ Tomi Blažinoviću, u znak javnog priznanja za iznimna dostignuća u promicanju ugleda i imena Općine Križ na području humanitarnog rada, dobrovoljnog darivanja krvi za što je primio odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i to Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, te na području rada Crvenog križa na razini Republike Hrvatske, Županije i Općine.
U prigodi obilježavanja Dana Općine dodijeljene su i zahvale Općinskog načelnika  Općine Križ . Zahvalu je primio Tomica Kuševec, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novoselec, za iznimna dostignuća u razvoju vatrogastva, promociju dobrovoljnog i humanitarnog rada u lokalnoj zajednici, a posebno za rad s mladima i rezultate na sportskim vatrogasnim natjecanjima. Zahvalu Općinskog načelnika dobila je i dr. sc. Ana Sović, I to za rad s djecom i mladima u fotografiji, robotici i informatici te postignute znanstvene rezultate.
U sklopu Svečane sjednice predstavljena je povijesno-kulturna panorama „Križ“ urednika Dragutina Pasarića, posvećena Josipu Badalići i ovogodišnjoj 125. obljetnici njegova rođenja.
O knjizi je govorila književnica i novinarka Božica Brkan te sam urednik, također književnik i novinar Dragutin Pasarić. Svečanu sjednicu uveličale su članice KUD-a Graničar, koje su izvele nekoliko Moslavačkih pjesama.

Izvor: http://www.opcina-kriz.hr/kriz/odrzana-svecana-sjednica-povodom-dana-opc...
 

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.