Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Grada Ivanić Grad

Jučer, 18.06.2013. godine u Spomen domu Alojza Vulinca održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada koju je otvorila ovlaštena predstavnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Katarina Belec.

Sjednica je počela s minutom šutnje za poginule u Domovinskom rata nakon čega je izabrana Mandatna komisija s predsjednikom Željkom Pongracem i članovima Tomislavom Cuvajem,  Sanjom Mahovlić Vučinić , Tomislavom Kunovcem i  Gordanom  Kanić .

Predsjednik Mandatne komisije iznio je Izvješće o provedenim izborima i izabranim članicama/članovima Gradskog vijeća nakon čega su verificirani mandati članova vijeća.  Predsjedanje sjednicom potom je preuzeo vijećnik Stjepan Klak koji je pročitao tekst svečane prisege kako bi vijećnici mogli prisegnuti. Od 17 vijećnika priseglo je njih 16 i to:
1.Stjepan Klak, 2. Sanja Radošević, 3. Mario Mikulić, 4. Željko Brezovećki, 5. Tomislav Cuvaj, 6. Milica Piličić, 7. Željko Pongrac, 8. Tomislav Kunovec, 9. Sanja Mahovlić Vučinić,  10. Ilija Krištić, 11. Igor Mužina, 12. Drago Dijanek, 13. Igor Cepetić, 14. Gordana Kanić, 15. Krešimir Malec, 16. Martin Laškarin, a odsutni vijećnik Boris Kovačić prisegnut će na prvoj idućoj sjednici.

Nakon verifikacije mandata članova Gradskoga vijeća predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Stjepan Klak pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici mogli prisegnuti. Od 17 vijećnika priseglo je njih 16
Nakon prisege u Odbor za izbor i imenovanja jednoglasno su izabrani Sanja Mahovlić Vučinić, Milica Piličić, Goran Maričić, Krešimir Malec i kao predsjednik Odbora Željko Brezovčki.

Poslije 10-minutnog vijećanja Odbor za izbor i imenovanja je predložio kandidate za predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća. Jednoglasno je za predsjednika Vijeća izabran Mario Mikulić kao i Stjepan Klak za potpredsjednika, dok je Gordana Kanić izabrana za drugu potpredsjednicu sa 12 glasova za i 4 suzdržana.
Novi predsjednik Gradskog vijeća Mario Mikulić preuzeo je presjedanje sjednicom zahvalivši se pritom na ukazanom mu povjerenju i čestitavši svim vijećnicima na izborenim mandatima.

Predsjednik vijeća je potom predložio nadopunu Dnevnog reda i to :
1.    izbor predsjednika i članova Odbora za statut i poslovnik u koji su jednoglasno izabrani Željko Pongrac za predsjednika i Krešimir Orešković, Tomislav Kunovec, Goran Leš i Gordana Kanić za članove.
2.    izbor predsjednika i članova Odbora za financije i proračun u koji su izabrani Sanja Radošević za predsjednicu, te Marija Dujmović, Milivoj Maršić, Ivica Gregčević i Ilija Krištić za članove.

Sjednici su nazočili gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, njegovi zamjenici Gordana Brcković i Željko Posilović te pročelnica Upravnog odjela za razvoj Grada Vlatka Berlan Vlahek. U ime medija prisutni je bio Obiteljski radio Ivanić koji je i izravno prenosio današnju sjednicu.

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.