Nove vijesti!! Čuvajte nas, pazite nas...

Bliži se zima, a reagiranje Hrvatskih laburista – Stranke rada u Bistri je i dalje na, najblaže rečeno, ignoriranju. Prisjetimo se, vijećnik Laburista Općine Bistra, Nino Vrban dao je prijedlog za rješenje problema vezanog uz prijevoz školske djece. Prije gotovo 2 mjeseca prijedlog je upućen načelniku Općine no do današnjeg dana nikakvog odgovora nema.

Zašto nema odgovora? Zašto nema reagiranja? Ono lijepo i toplo vrijeme je iza nas. Oluja zvana Teodor čupa stabla, nosi krovove, ozljeđuje, ruši, a đaci u Bistri i dalje pješače i pomaka po tom pitanju nema. A uskoro će i snijeg, zaleđene ceste...

Ne preostaje nam ništa drugo nego načelnika podsjeti na tekst pjesme „Čudna šuma“, a ukoliko ne dođe do promjene istu pjesmu će pjevati „Klinci iz Bistre“.

Pa načelniče u ime svih klinaca iz Bistre poručujemo Vam sljedeće:

„Čuvajte nas pazite nas jer znakovi su premalo,
valjda je i odraslima do djetinjstva našeg stalo.
Čuvajte nas pazite nas je su naša srca plaha,
i Vaša nam sad pomoć treba da rastemo bez straha!“

Svaka sličnost lokalnih vlasti sa olujom Teodor je slučajna.

Nino Vrban

Predsjednik ogranka Bistra 

 

NAJNOVIJE

Načelnik Općine Bistra nakon pritiska Hrvatskih laburista-Stranke rada prihvatio prijedlog koji je predložio vijećnik Nino Vrban.

Općina Bistra je u dogovoru sa ZET-om osigurala besplatan prijevoz svim onim učenicima koji ne koriste poseban prijevoz autobusima tvrtke Meštrović

Zagrebačka županija je početkom ove školske godine uvela poseban prijevoz za učenike osnovnih škola i to samo za one koji stanuju na udaljenosti većoj od 3 km (za učenike nižih razreda), odnosno 5 km (za učenike viših razreda) od škole sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

 U nemogućnosti dogovora sa Županijom koja se poziva na prethodno navedeni Zakon, a ne mireći se s ovakvom organizacijom prijevoza učenika osnovne škole, Općina Bistra je u dogovoru sa ZET-om osigurala besplatan prijevoz svim onim učenicima koji ne koriste poseban prijevoz autobusima tvrtke Meštrović u organizaciji Zagrebačke županije, a obzirom na adresu stanovanja do škole moraju koristiti ZET-ovu autobusnu liniju.

Izvor: http://www.bistra.org.c-a.com.hr/index.php/pregled-vijesti-2013/1703-opcina-bistra-je-u-dogovoru-sa-zet-om-osigurala-besplatan-prijevoz-svim-onim-ucenicima-koji-ne-koriste-poseban-prijevoz-autobusima-tvrtke-mestrovic

U ime Hrvatskih laburista - Stranke rada općine Bistra zahvaljujem svim roditeljima na ustrajnosti da se riješi ovaj problem i hvala svima koji su nas podržavali i pomagali. I dalje ćemo raditi odgovorno i inzistirati na najboljem za NAŠU OPĆINU!

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Općine Bistra 

Nino Vrban

 

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.