Nansi Tireli predložena za v.d. predsjednicu do Izbornog Sabora Stranke (video)

Predsjedništvo Hrvatskih laburista na Sjednici održanoj u četvrtak 29. svibnja sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće Stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora Stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora koji će se održati najkasnije do svibnja 2015. godine.

U petak 30. svibnja u prostorijama Središnjeg ureda Stranke održana je konferencija za medije povodom tih zaključaka i prijedloga o imenovanju v.d. predsjednice Stranke.

Pojašnjeno je kako će se na Izvanrednom Saboru stranke koji će se održati najkasnije do kraja listopada 2014. godine predložiti usvajanje novih akata Stranke, a posebno način izbora u Stranci. Nakon Izvanrednog Sabora pred Laburistima je održavanje Izbornog Sabora na kojem se temeljem novodonešenih akata biraju predsjednik, tajnik kao i sva Statutom predviđena tijela i dužnosnici Stranke.

Do Izbornog Sabora Stranke, ukoliko ju Nacionalno vijeće Stranke koje će se održati 7. lipnja imenuje, vršiteljica dužnosti Predsjednika biti će Nansi Tireli.

 

 

Komentirajući jučerašnje optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Zorana Milanovića kazala je da to nije ništa novo.

"Pres konferencija ministra Linića pokazuje sve što ne valja, kada se s odmakom od skoro dvije godine upozorava na stvari koje se događaju u državi i to je ono što nije dobro".

"Što se tiče pozicije Laburista na političkoj sceni, ne mijenja se ništa, ona je stabilna kao i do sada, prostora za naše djelovanje itekako ima. Upravo su načela jednakosti i istinitosti ono što našem društvu i dalje treba i do slijedećih parlamentarnih izbora nastaviti ćemo našim biračima pokazivati za kakvo se društvo borimo" - istaknula je Tireli.

 

Laburisti nastavljaju s provedbom zacrtanih programa, kako kroz rad u Saboru tako i na terenu. "Ništa neću mijenjati sama, vjerujem u važnost svakog člana, želim da svi koji sebe doživljavaju kao istinske Laburiste daju svoj doprinos razvoju Stranke jer u ovom periodu moramo pokazati što znamo, možemo i hoćemo jer laburisti su bitni za pozitivne političke promjene u Hrvatskoj" - zaključila je Tireli.

 

Na kraju je poručila kako je Lesarova ostavka na mjestu predsjednika stranke bila očekivana jer to i jesu dosljedni kriteriji laburista o kojima u drugim političkim strankama samo pričaju ali ih se ne drže. Ukazala je i na laburiste kao malu oporbu koja je dala više od pola prijedloga izmjena zakona.

 

Oznake:

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Zagreb, 14. travnja – Na održanoj 2. Sjednici Predsjedništva Laburista imenovani su povjerenici sedamogranaka, osnovani stručni Odbori, imenovana stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje te definirane aktivnosti za podizanje vidljivosti stranke kao i aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada.

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja je dan sjećanja kada se na Kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava.

To je dan prisjećanja na patnju za slobodu naše Hrvatske. To je dan prisjećanja na sve branitelje, nestale, poginule, njihove obitelji i sve one koji su u toj borbi za neovisnost naše države položili svoju žrtvu na oltar domovine.

Vječna ima hvala.

Uz zvuk Internacionale saborski zastupnici danas su sa 80 glasova za i 34 protiv izglasovali novi Zakon o radu protiv kojega su ustali sindikati i oporba jer dodatno obespravljuje radnike.

Potporu ovom zakonu dali su zastupnici Kukuriku koalicije, a protiv su bili zastupnici cijele oporbe, ali i SDSS-a. Na zakon je podnijeto čak 78 amandmana, a Vlada ih je većinu odbila. Čak 36 amandmana podnijeli su Hrvatski laburisti, a Dragutin Lesar poručio je ministru rada Mirandu Mrsiću da ZOR Hrvatska udruga poslodavaca mora proslaviti šampanjcem, a njega imenovati počasnim predsjednikom.

Nansi TIreli koja je prekjučer predložena za v.d. predsjednice Hrvatskih laburista - Stranke rada gostovala je jučer u Dnevniku 4. U petominutnom gostovanju vrlo je jasno odgovorila na sva pitanja te dala do znanja svima da su Laburisti moralni pobjednici Europarlamentarnih izbora. U video prilogu pogledajte cijeli razgovor.

Predsjedništvo Hrvatskih laburista na Sjednici održanoj u četvrtak 29. svibnja sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće Stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora Stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora koji će se održati najkasnije do svibnja 2015. godine.

Potaknuti predstojećim izborima za Europski parlament, Hrvatski savez slijepih i Hrvatski laburisti – Stranka rada danas su podsjetili na mogućnosti, izazove i prepreke za ravnopravno sudjelovanje i jednakost mogućnosti slijepih osoba u političkim tokovima i participiranju u izborima.

Predstavljen je i informativni letak na braillevom pismu, čije su tiskanje inicirali Hrvatski laburist

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i članica Hrvatskih labursta - Stranke rada:  "Organizirali smo se jer nam je bilo dovoljno loše, nismo imali drugog izbora, bili smo ogorčeni samovoljom poslodavca koji je kompaniju vodio u propast i rezao nam prava, tako se našla kritična masa koja se odlučila ujediniti i boriti kroz sindikat. Nije se uvijek lako organizirati, teško je okupiti ljude jer imaju različite potrebe, interese i stavove, ali je važno raditi na tome da se prepoznaju zajednički interesi i da se radnici ujedine kako bi svi bili zadovoljni. Dodatan problem je što danas ljudi teže dolaze do posla pa ne znaju granicu do koje te poslodavci mogu gaziti dok se ne pobuniš, a pogotovo je teško ljudima koji zbog rupa u zakonu dugo godina rade na određeno, to je poruka poslodavaca da ne talasamo, tako ljude najlakše drže u šaci."

Hrvatski laburisti – Stranka rada pridružuju se sindikalnom antivladinom prosvjedu u Zagrebu u znak protivljenja novom Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te Zakonu o povremenim poslovima. Stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže u četvrtak, 5. prosinca 2013. godine u 9,30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića odakle se kreće na Trg Sv. Marka.