Lesar Laburistima Zagrebačke županije: Sad ste shvatili što znači odgovorno bavljenje politikom

 
U sklopu redovnog obilaska terena, Dragutin Lesar organizira sastanke s gradskim, općinskim i županijskim vijećnicima, predsjednicima ogranaka i članovima IO-a podružnice. Ovog je tjedna sastanak je održan i sa Laburistima Zagrebačke županije.

"Drago mi je da ste shvatili da politika nije samo kritika, već i preuzimanje odgovornosti, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom planu" - istaknuo je Lesar istaknuvši kako ne smijemo zaboraviti da u dijelu općina, gradova i županija laburisti participiraju u vlasti. Kao primjer velike političke odgovornosti pojasnio i važnu ulogu Laburista u sprječavanju moguće ustavne krize.

Predsjednici podružnice ipredsjednici ogranaka izvjestili su o dosadašnjim aktivnostima, najavili niz novih te dali primjedbe i prijedloge Središnjici. Vrlo su zanimljivo zvučali predsjednici ogranaka koji su se samokritički osvrnuli na svoj rad, shvativši kako je najveća odgovornost upravo na njima. Dogovorene su i pripreme lokalnih akcija svojstvene matičnim ograncima, dok će iz Središnjeg ureda stići svaka pripomoć.

"Mi već sada želimo i moramo raditi na prepoznatljivosti, jer dosljednost imamo. Već sada moramo razmišljati o ljudima koji će biti nosioci naših lokalnih razvojih programa i građane uvjeriti kako smo mi drugačiji. To nećemo postići riječima već samo i isključivo djelima" - istaknuo je Stevo Turčinović, predsjednik ogranka Križ iz čijih redova dolazi i načelnik općine.

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.