Još jedan primjer "političkog kupleraja" - konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Bistra

 U subotu, 8. lipnja, u dvorani Kulturnog Centra Bistra održana je konstituirajuća sjednica novog Općinskog vijeća Općine Bistra formiranog temeljem rezultata ostvarenih na lokalnim  izborima 19. svibnja 2013. godine.

Sjednici su nazočili svi vijećnici Općinskog vijeća  te brojni uzvanici. 
Nakon što su vijećnici položili i potpisali prisegu, izabrani su predsjednik i dva potpredsjednika Općinskog vijeća. 
Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Bistra izabran je Danijel Drviš (HDZ), a za potpredsjednike Klementina Batina (HDZ) i Ivan Grgec (SDP).
Obzirom da je ostvario izbornu pobjedu u izborima za Općinskog načelnika Općine Bistra te će nastaviti obnašati spomenutu dužnost, nositelj liste HDZ-a Krešimir Gulić stavio je svoj  mandat  Općinskog vijećnika u mirovanje .

 To je samo plašt koji obavija politički „super market“  koji trguje političkim položajima.

„Kako bih vam malo približio politički "kupleraj" u kojem nismo niti ćemo sudjelovati, opisati ću vam događaj koji je pratio osnivanje općinskog vijeća. Možda će vam nakon toga biti jasnije zašto su Laburisti na izbore išli SAMOSTALNO i zašto su tako osvojeni mandati najdragocjeniji.“

U petak prije konstituirajuće sjednice svi nosioci lista stranaka koje participiraju u općinskom vijeću imali smo koordinacijski sastanak na kojem smo dogovorili i usuglasili radnje i predradnje konstituirajuće sjednice. Prolazili smo dnevni red i sve je bilo jasno dok nismo došli do odredbe drugog podpredsjednika kojeg daje oporba. SDP-ov vijećnik predlaže da bude on drugi podpredsjednik, ja se ne slažem jer smo mi Hrvatski Laburisti-Stranka rada dobili više mandata od njih i predlažem da budem ja drugi podpredsjednik. Međutim SDP-u se priklonio HSP AS tako da smo ostali izjednačeni. SDP i HSP AS protiv Hrvatskih Laburista-Stranke Rada. Na koordinacijskom sastanku nismo uspjeli postići dogovor tako da će na konstituirajućoj sjednici odlučiti HDZ.

Na konstituirajućoj sjednici predsjednik Odbora za izbor i imenovanje za govornicom je obznanio da je za drugog potpredsjednika Općinskog vijeća odabran Ivan Grgec SDP.

Tako da iz konstituirajuće sjednice bi se dalo zaključiti da im uopće ništa nije važno, ni to što smo mi druga stranka ni to što smo osvojili više mandata, važno je bilo samo kako biti protiv nas. I uspjeli su koalicijom SDP-HSP AS-HDZ.

Predsjednik ogranka Bistra

           Nino Vrban

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.