EU kampanja 2014, Velika Gorica; Vladajući nisu dobili mandat da nas obavještavaju o katastrofalnoj situaciji u zemlji, nego da ju mijenjaju!

Kandidati laburista za EU parlament predstavili su se 5. svibnja građanima Velike Gorice, i istaknuli da je vrijeme da s vlasti odu oni koji misle da rade dobar posao jer građane samo izvještavaju o katastrofalnoj gospodarskoj situaciji u zemlji, dok ne rade ništa da ju promijene.

Kandidate za EU parlament u Velikoj Gorici ugostila je županijska organizacija na čelu predsjednikom Damirom Hrdasom, koji se zajedno s velikogoričkim laburistima pridružio kandidatima u druženju s građanima.

Monika Bogeljić, kandidatkinja iz Zagrebačke županije rekla je: „Velika Gorica važno je prometno i gospodarsko središte Zagrebačke županije. Jedan od mojih glavnih ciljeva u Europskom parlamentu bit će jačanje regija i jedinica lokalne samouprave, jer nije dobro da se sva ekonomska moć koncentrira u dva ili središta u zemlji. Kako bih to mogla ostvariti, ako mi građani daju povjerenje, svoj ured otvorit ću upravo u Velikoj Gorici kako bih bila bliže građanima i mogla se zalagati da naša regija prosperira. Osim toga, zalagat ću se i za rješavanje problema nezaposlenosti mladih te reformu obrazovanja, jer jedino na taj način naši mladi mogu postati konkurentni na stranom tržištu, onako kako i zaslužuju. Važno je i da se građani direktno uključe u donošenje važnih odluka putem referenduma, za što se laburisti glasno zalažu i u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji. Zato pozivam sve mlade da izađu na izbore i aktivno se uključe u politička zbivanja, jer mladi su uvijek bili nositelji pozitivnih promjena!“ istaknula je 23-godišnja Bogeljić.

 

Prvi na listi Hrvatskih laburista za EU parlament Nikola Vuljanić, u razgovoru s građanima Velike Gorice poručio je: „Laburisti vode kampanju među građanima.

Po tome smo već prepoznati i građani se rado zaustavljaju da s nama podijele svoje probleme. Laburisti se zalažu za preraspodjelu društvenog bogatstva, jer jedino na taj način možemo riješiti neizdrživu gospodarsku situaciju i osigurati da socijalna država opstane. U Hrvatskoj je situacija tragična – sustav ne funkcionira. Pogrešno je shvaćanje bilo koje vlasti da se važne odluke smiju donositi bez da se pita građane, a nedavne ankete o strmoglavom padu potpore Vladi to i pokazuju. Zato se laburisti, i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji, zalažu za veći utjecaj građana i sudjelovanje o odlučivanju u svim strateškim odlukama. O sudbini građana više ne smiju odlučivati samo političke elite, vrijeme je da tome stanemo na kraj i ponovno se okrenemo čovjeku! Zato pozivam sve koji misle isto da na izborima za Europski parlament zaokruže listu broj 10, jer na taj način osigurat će da se njihov glas u Europi čuje!“ rekao je Vuljanić.

Građanima Velike Gorice predstavila se i Davorka Pšenica, kandidatkinja za EU parlament uz Grada Zagreba. Građanima Velike gorice poručila je: „Do promjena ne može doći ako samo sjedimo kod kuće i ne poduzimamo ništa. Na taj način na vlasti će se uvijek izmjenjivati samo dvije stranke koje ubrzano gube potporu građana. Hrvatski laburisti su jedina stranka u Hrvatskoj koja se istinski zalaže za dostojanstvo radnika i svakog čovjeka. Zato je važno uključiti se u donošenje važnih političkih oduka i na izborima glasati za one koji će biti njihov glas u Europi. Laburisti se zalažu i za jačanje civilnog društva, obranu ljudskih prava i jačanje jedinica lokalne samouprave. Zato pozivamo građane da nas podrže u toj borbi, jer glas za laburiste jer glas za povratak socijalne države.“, rekla je Pšenica.

Sanda Kolaković, kandidatkinja za EU parlament Sisačko-moslavačke županije, istakla je: „Važno je imati svog predstavnika u EU parlamentu. Europski parlament je i naš parlament, tamo se donosi više od 50% zakona koji se direktno primjenjuju i u Republici Hrvatskoj, i zaista nije svejedno tko vas tamo zastupa. Zato se nadam da će građani prepoznati važnost ovih izbora i dati glas laburistima, jer na jednak način na koji se za svoje građane borimo u Saboru, to činimo u u Europskom parlamentu!“ poručila je građanima Velike Gorice Sanda Kolaković.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj facebook stranici, kao i na : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.783205905032533.1073741878.575...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.681554588577553.1073741845.285...

 

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.