"CRO Demoskop" potvrdio rast laburista - uvjerljivo treće političke snage u Hrvatskoj!

Redovito mjesečno istraživanje javnog mnijenja za lipanj - "CRO Demoskop" agencije Promocija Plus - ne donosi značajna iznenađenja u odnosu na prošli mjesec, laburisti su uvjerljivo treća politička snaga u Hrvatskoj s kontinurianim rastom.

Treća stranka u zemlji ima potporu od 8,4% (svibanj 8,1%) ispitanika u lipnju i jedina smo stranka koja bilježi bolji rezultat od onog zabilježenog u istraživanju političkih preferencija iz siječnja ove godine. Rast pojedinačnog rejtinga Hrvatskih laburista prati i koalicijski rejting laburista koji je narastao na 7,9% (svibanj 7,2%).

Pojedinačni rejting SDP-a je u blagom padu, iznosi 30,1% (svibanj 30,3%), HDZ-a 17,1% (svibanj 16,2%), HNS 3,3% (svibanj 4%), HDSSB 3,1% (svibanj 3,1%), NL Ivana Grubišića 2,2% (svibanj 2,3%). Kukuriku koalicija ima podršku 35,6% (svibanj 35,7%) i nije doživjela osjetniji pad, koalicija HDZ-HGS-DC zustavila je pad rejtinga i blago narasla na 17,4% (svibanj 16,6%) nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Sve ostale liste, koje su ispod izbornog praga, zabilježile su vrlo slične rezultate onima iz prošlog mjeseca (HDSSB 3,0%; HSP 2,5%; HSS-ZS-SP 2,3%; HSP dr. A.Starčević-HČSP2,1%; HSLS 2,0%; NL dr.sc. Ivan Grubišić 1,9%; HSP dr. A. Starčević-HČSP 2,1%).

I dalje je najpopularniji političar Ivo Josipović, a prvi do njega je Dragutin Lesar, koji ima čak 10% bolji netto rejting od premijera Milanovića. Lesarov netto rejting (razlika pozitivnih i negativnih stavova o pojedinom političaru) iznosi 41,4%, a Milanovićev 31,3%. Pozitivan stav o Josipoviću ima 77.9% ispitanika, drugi je Lesar s 59,7%, a treći Milanović s 57,9%.

Potsjećamo da su laburisti i po "Crobarometru" (Ipsos Puls) krajem prošlog mjeseca također ostvarili izvrstan rezultat i čvrsto držimo treću poziciju s 9,5% podrške. Idući "Crobarometar" bit će objavljen 25. lipnja. (DP)

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Zagreb, 14. travnja – Na održanoj 2. Sjednici Predsjedništva Laburista imenovani su povjerenici sedamogranaka, osnovani stručni Odbori, imenovana stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje te definirane aktivnosti za podizanje vidljivosti stranke kao i aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada.

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja je dan sjećanja kada se na Kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava.

To je dan prisjećanja na patnju za slobodu naše Hrvatske. To je dan prisjećanja na sve branitelje, nestale, poginule, njihove obitelji i sve one koji su u toj borbi za neovisnost naše države položili svoju žrtvu na oltar domovine.

Vječna ima hvala.

Uz zvuk Internacionale saborski zastupnici danas su sa 80 glasova za i 34 protiv izglasovali novi Zakon o radu protiv kojega su ustali sindikati i oporba jer dodatno obespravljuje radnike.

Potporu ovom zakonu dali su zastupnici Kukuriku koalicije, a protiv su bili zastupnici cijele oporbe, ali i SDSS-a. Na zakon je podnijeto čak 78 amandmana, a Vlada ih je većinu odbila. Čak 36 amandmana podnijeli su Hrvatski laburisti, a Dragutin Lesar poručio je ministru rada Mirandu Mrsiću da ZOR Hrvatska udruga poslodavaca mora proslaviti šampanjcem, a njega imenovati počasnim predsjednikom.

Nansi TIreli koja je prekjučer predložena za v.d. predsjednice Hrvatskih laburista - Stranke rada gostovala je jučer u Dnevniku 4. U petominutnom gostovanju vrlo je jasno odgovorila na sva pitanja te dala do znanja svima da su Laburisti moralni pobjednici Europarlamentarnih izbora. U video prilogu pogledajte cijeli razgovor.

Predsjedništvo Hrvatskih laburista na Sjednici održanoj u četvrtak 29. svibnja sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće Stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora Stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora koji će se održati najkasnije do svibnja 2015. godine.

Potaknuti predstojećim izborima za Europski parlament, Hrvatski savez slijepih i Hrvatski laburisti – Stranka rada danas su podsjetili na mogućnosti, izazove i prepreke za ravnopravno sudjelovanje i jednakost mogućnosti slijepih osoba u političkim tokovima i participiranju u izborima.

Predstavljen je i informativni letak na braillevom pismu, čije su tiskanje inicirali Hrvatski laburist

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i članica Hrvatskih labursta - Stranke rada:  "Organizirali smo se jer nam je bilo dovoljno loše, nismo imali drugog izbora, bili smo ogorčeni samovoljom poslodavca koji je kompaniju vodio u propast i rezao nam prava, tako se našla kritična masa koja se odlučila ujediniti i boriti kroz sindikat. Nije se uvijek lako organizirati, teško je okupiti ljude jer imaju različite potrebe, interese i stavove, ali je važno raditi na tome da se prepoznaju zajednički interesi i da se radnici ujedine kako bi svi bili zadovoljni. Dodatan problem je što danas ljudi teže dolaze do posla pa ne znaju granicu do koje te poslodavci mogu gaziti dok se ne pobuniš, a pogotovo je teško ljudima koji zbog rupa u zakonu dugo godina rade na određeno, to je poruka poslodavaca da ne talasamo, tako ljude najlakše drže u šaci."

Hrvatski laburisti – Stranka rada pridružuju se sindikalnom antivladinom prosvjedu u Zagrebu u znak protivljenja novom Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te Zakonu o povremenim poslovima. Stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže u četvrtak, 5. prosinca 2013. godine u 9,30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića odakle se kreće na Trg Sv. Marka.