BISTRA: Tražimo subvenciju prijevoza za sve učenike!

BISTRA, 12. rujna -- Općinski vijećnik Hrvatskih laburista - Stranke rada Nino Vrban prozvao je lokalni HDZ zbog političkih igara i reagirao na veliku nepravdu (ne)prijevoza učenika. Naime, odlukom Zagrebačke županije u općini Bistra prijevoz bi se trebao subvencionirati učenicima udaljenijima 3 kilometra od škole, dok bi oni do 3 kilometra prijevoz (pokaz) morali platiti sami. U javnom pismu Vrban predlaže da se općinska sredstva koja su do sada korištena za subvenciju prijevoza djece putnika (udaljenija od tri kilometra) prenamijene u subvenciju i za prijevoz djece koja su odlukom Županije diskriminirana.

 

Školski autobus koji ne vozi školsku djecu

Što odgovoriti na pitanje roditelja osnovnoškolskih učenika: Kakav je to školski autobus koji ne vozi školsku djecu?

Neuvjerljivo je i uvredljivo objašnjenje da autobus koji vozi djecu udaljeniju od tri kilometra ne može povesti i djecu koja su bliže od tri kilometra.

Poštovani roditelji diskriminirane djece, zadnje što vam je trebalo na početku nove školske godine jest priopćenje da će od sada vaša djeca plaćati javni prijevoz ZET-a po vrijedećim cijenama, dok je za povlaštene učenike uvedena posebna linija. Prema tom rješenju, povlašteni učenici mahat će diskriminiranoj djeci prolazeći pokraj njih u autobusu koji je dodijelila Zagrebačka županija Općini Bistra, a roditelji diskriminirane djece bit će opterećeni za cijenu ZET-ove mjesečne karte.

Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu propisano je da javni linijski prijevoz putnika u cestovnom prometu mora biti dostupan svim putnicima pod istim uvjetima i bez diskriminacije, što se odnosi i na prijevoz učenika osnovnih škola.

Zanemaruju se i opasnosti s kojima bi se mogli susresti školarci čiji roditelji nemaju automobil ili za ZET-ovu mjesečnu kartu. Do škole uglavnom nema nogostupa i rasvjete, što, osim diskriminacije, stvara i problem sigurnosti učenika. Za učenike definitivno nije sigurna situacija kada po mraku pješače 2,5 kilometara do kuće, na -5 stupnjeva bez nogostupa i rasvjete s punom torbom na leđima.

Mi, Hrvatski laburisti – Stranka rada, tražiti ćemo hitno rješavanje ovog problema, tako da se već ovog tjedna riješi i ispregovara s dodijeljenim autoprijevoznikom i prijevoznikom ZET-a.

Predlažemo da se sredstva koja su do sada korištena za subvenciju prijevoza djece putnika (udaljenija od tri kilometra) prenamijene u subvenciju i za prijevoz djece koja su odlukom Županije diskriminirana.

Poštovani roditelji, ne nasjedajte na priču da se netko protivio uvođenju ovog prijevoza na području Općine Bistra. Županija i Općina funkcioniraju kao složna obitelj, pokušava se prividno stvoriti udaljenost između Županije i Općine koje su u stvarnosti jedna cjelina pod kontrolom HDZ-a. Stvoren je problem, prouzročio reakciju ljudi i sada će se ponuditi rješenje za koje bi pohvalu trebao dobiti načelnik s konačnim ciljem očuvanja pozicije.

Vijećnik Hrvatskih laburista - Stranke rada
Nino Vrban

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

25.04.2015. održana je redovna Skupština Podružnice Zagrebačke županije.

Sukladno pravilniku  o kandidacijskom postupku, skupštini je prisutvovalo 55 delagata a kandidaturu za predsjednika Podružnice istaknuo je dosadašnji predsjednik Damir Hrdas.

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Podružnica Zagrebačke županije

Ilica 35, Zagreb

Zagreb, 24. ožujka 2015.

ODLUKA O SAZIVANJU REDOVNE SKUPŠTINE

PODRUŽNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

I.

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

U ime Hrvatskih Laburista – Stranke rada Zagrebačke županije i osobno, upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke.

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je 26.03.2015. godine potpisao ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni Križ I. s Diegom Sartorijem članom uprave trgovačkog društva Stone Gallery d.o.o. iz Rijeke radi izgradnje gospodarskih objekata. Vrijednost kupoprodajnog ugovora iznosi 532.080,00 kuna za ukupnu površinu od 13.302 m2.

Savjet mladih Općine Križ održao svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednicu Savjeta izabrana Irena Džinić članica ogranka Križ i za člana Antonio Juričić koordinator Hrvatskih Laburista - Stranke rada Savjeta mladih.

Vjerujem da naši mladi velikim koracima koračaju u budućnost.

Sve najbolje u daljnjem radu želim.

Damir Hrdas

Pred petu godišnjicu postojanja koja se obilježava 27. veljače, Laburisti su u nedjelju 15. veljače na Saboru stranke izabrali novo rukovodstvo.