Aktivnosti za kvalitetniji ogranak i bolju Zelinu

Od početka djelovanja Ogranka Sv. Ivan Zelina želja je vodstva uključiti u rad što veći broj članova kako bi svojim radom, znanjem i zalaganjem pridonijeli kvalitetnijem radu Ogranka, ali i boljem životu u Sv. Ivanu Zelini. Stoga je na sjednici Izvršnog odbora donesena odluka o osnivanju nekoliko Stručnih savjeta Ogranka.

To bi bila neformalna tročlana tijela poput odbora Gradskog vijeća kroz čiji bi se rad formirala politika Ogranka, iznjedrili prijedlozi i ideje u cilju ostvarenja predizbornih obećanja. Predsjednici Stručnih savjeta informirali bi Izvršni odbor Ogranka o svom radu te davali prijedloge i mišljenja. U Ogranku Zelina postoji dovoljno kvalitetnih članova za ozbiljan i argumentiran rad Stručnih savjeta, a kako Ogranku i dalje pristupaju novi kvalitetni članovi, ti će timovi biti respektabilni i na gradskoj razini.

Osnovat će se: Stručni savjet za financije i proračun, Stručni savjet za gospodarski razvoj i planiranje razvoja grada, Stručni savjet za obrtništvo i malo poduzetništvo, Stručni savjet za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša, Stručni savjet za poljoprivredu i šumarstvo, Stručni savjet za kulturu, školstvo i predškolski odgoj, Stručni savjet za zdravstvo i socijalnu skrb, Stručni savjet za sport i rekreaciju te Stručni savjet za turizam i informiranje

Vodstvo Ogranka stoga poziva članove da se uključe prema svojem znanju, školovanju, iskustvu i afinitetima u neki od Stručnih savjeta, a pozvane su i nestranačke osobe i simpatizeri, koji smatraju da svojim djelovanjem mogu pomoći nastojanjima Laburista da život u Sv. Ivanu Zelini bude bolji i kvalitetniji.

KOMUNIKACIJA S GRAĐANIMA – KREĆU NOVINE OGRANKA

Kao što je u izbornoj kampanji i obećano, Laburisti Sv. Ivana Zeline uvijek će biti servis građana i stranka kojoj je primarni cilj razgovor sa stanovnicima Sv. Ivana Zeline u cilju rješavanja svakodnevnih problema. Stoga će vijećnik Hrvatskih laburista u Gradskom vijeću Sv. Ivana Zeline Stjepan Brolich uskoro dva puta mjesečno primati građane koji će ga moći upoznati s problemima u vezi s kvalitetom života u Zelini. On će kroz rad u Gradskom vijeću pokušati doći do odgovora na probleme, pitanja, prijedloge i kritike sugrađana.

Vijećniku Stjepanu Brolichu pitanja se također mogu postaviti putem službene Facebook stranice Hrvatskih laburista – Ogranka Sv. Ivan Zelina, na kojoj Ogranak redovito izvještava o svojim aktivnostima u stranci, o radu u Gradskom vijeću, u odborima Gradskog vijeća te na kolegijima gradonačelnika.

Usto, što se komunikacije s građanima tiče, Izvršni odbor pokrenut će i periodične novine (bilten) Ogranka koje će izlaziti tri do četiri puta godišnje. Novine pod nazivom Zelinski laburist sadržavat će informacije o radu i aktivnostima gradskog vijećnika, predsjednika Ogranka i ostalih članova u tijelima Grada, izvještavat će se o odlukama Izvršnog odbora, planiranim aktivnostima, te će se u svakom broju čitateljima predstaviti netko od članova Ogranka, kao i određeni projekti za koje vjerujemo da mogu pomoći podizanju kvalitete života u Zelini. Novine će pratiti i rad Laburista na županijskoj razini. Zelinski laburist tiskat će se u nakladi od 4.000 primjeraka i distribuirat će se besplatno na sve adrese na području grada. Prvi broj zelinskog laburista izaći će u prosincu ove godine.

ŠEST ČLANOVA U ODBORIMA GRADSKOG VIJEĆA

Šest članova Laburista Sv. Ivana Zeline ušlo je u odbore Gradskog vijeća Grada Sv. Ivana Zeline. Vijećnik Stjepan Brolich izabran je za člana Odbora za izbor i imenovanja, Renata Kucljak za članicu Odbora za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Nino Stojanović u Odbor za informiranje, Dalibor Sever u Odbor za turizam, Ivan Dananić postao je predsjednikom Odbora za kulturu, školstvo i predškolski odgoj, a Dubravko Žilavec predsjednik Odbora za sport.

DANANIĆ ČLAN NO-A ZELINA PLINA

Član Izvršnog odbora Ivan Dananić izabran je za člana Nadzornog odbora tvrtke Zelina plin d.o.o. Kolege iz Ogranka Dananiću su poželjeli da svoje znanje i stručnost upotrijebi za dobrobit te gradske tvrtke, ali i svih korisnika usluga tvrtke Zelina plin d.o.o. te građana Sv. Ivana Zeline.

Vezane vijesti

11. svibanj bio je još jedan u nizu radnih dana za našu kandidatkinju za Europski parlament u gradu Sveti Ivan Zelina. Druženje je proteklo u razgovor sa građanima i upoznavanjem s programom koji će zastupati kao parlamentarka u Bruxellesu.Dala je i opširniju izjavu za lokalne medije.

Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista. U Hrvatskoj je uskrsnoj tradiciji bojanje jaja, takozvanih pisanica. Pisanice su osim simbola života bile i tradicionalan dar, a često su si ih međusobno darivali zaljubljeni s ljubavnim motivima (srca, dva goluba) ili porukama (ovo se jaje za poljubac daje - Međimurje), kako ljubavnim, tako religioznim i čestitkama.

U cijeloj Zagrebačkoj županiji vrijedni članovi ogranaka danas i jučer su pripremali pisanice za svoje sugrađanke i sugrađane. 

Danas je Cvjetnica, uvod u Veliki tjedan. U spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem na Cvjetnicu se održava procesija s blagoslovljenim grančicama masline,

Pod motom "Savjesti čiste biraj laburiste" danas su Hrvatski laburisti predstavili svoju listu za predstojeće izbore za Europski parlament, a prvi na njoj je njihov aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić. Druga na listi je 23-godišnja studentica sociologije iz Križa Monika Bogeljić. 

 

 

Drage dame, danas na Vaš dan, Međunarodni dan žena. Laburisti su Vas obradovali ružama u cijeloj županiji. Podijeljeno je preko 2500 ruža, osmjeha, kolačića, čestitki...

Ulica Bregi, od ulaza s asfalta od Selničke ulice i odvojak Bregi-Baštirka je u vrlo lošem stanju. Pristup mještana svojim kućama , vikendicama i zemljištima izuzetno je otežan. Do njih teško mogu doprijeti i vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i Zelinskih komunalija.

Obilne kiše koje su izazvale velike poplave na području kontinentalne Hrvatske nisu zaobišle niti naš grad. Stradala su kućanstva u gradskom četvrtima koje nemaju izgrađenu kanalizaciju i odvodnju otpadnih voda, a takvih je u Zelini čak 86 posto. Tu spada i sam centar grada. Nevjerojatan je i žalostan podatak na je na području našeg grada izgrađeno samo 14 kilometara kanalizacijskog sustava.

Jučer, u 11 sati i 15 minuta gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Koščec i direktor Termalne riviere Zelina Rikard Stopfer potpisali su u uredu bilježnice Branke Rački Sporazum o raskidu Koncesijskog ugovora. Tim činom završena je i službeno devetogodišnja mučna priča oko zelinskih bazena.

Hrvatski laburisti Sv. Ivana Zeline inzistirat će da netko za ovih 3 milijuna kuna, koji su nam sada izbijeni iz proračuna, zbog propusta bivše vlasti - odgovara. Ne tražimo krv, ne tražimo glave - tražimo da netko pred institucijama objasni zašto nije radio kako je trebao raditi! Nesposobnost, koja naš Grad košta 3 milijuna kuna, se ne opravdava!
 

Suzana Artuković Vuksan, predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i članica Hrvatskih labursta - Stranke rada:  "Organizirali smo se jer nam je bilo dovoljno loše, nismo imali drugog izbora, bili smo ogorčeni samovoljom poslodavca koji je kompaniju vodio u propast i rezao nam prava, tako se našla kritična masa koja se odlučila ujediniti i boriti kroz sindikat. Nije se uvijek lako organizirati, teško je okupiti ljude jer imaju različite potrebe, interese i stavove, ali je važno raditi na tome da se prepoznaju zajednički interesi i da se radnici ujedine kako bi svi bili zadovoljni. Dodatan problem je što danas ljudi teže dolaze do posla pa ne znaju granicu do koje te poslodavci mogu gaziti dok se ne pobuniš, a pogotovo je teško ljudima koji zbog rupa u zakonu dugo godina rade na određeno, to je poruka poslodavaca da ne talasamo, tako ljude najlakše drže u šaci."