Akcija "Manje je više" u Velikoj Gorici

Velikogorički laburisti tijekom akcije „Manje je više“ upozorili su na problem nedostatka mjesta u dječjim vrtićima na području grada Velike Gorice ali i na potrebu gradnje istih na rubnim dijelovima grada. Na dvije lokacije u gradu Tržnom centru i Parku Franje Tuđmana tijekom petka i subote, upoznali su svoje sugrađane s mogućim rješenjem tog problema. Upozorili su da u zadnji dvadeset godina u Velikoj Gorici nije napravljen nijedan novi vrtić, te da godišnje u prosjeku između 400 i 600 djece ostaje neupisano u vrtiće.

Rješenje tog problema vide u izgradnji malih vrtića koji bi mogli primiti oko sto mališana. Smatraju da je taj oblik gradnje financijski najisplativiji i najbrži način da se riješi goruće pitanje upisa djece u vrtiće. S obzirom na to da za njihovu izgradnju nije potreban arhitektonski natječaj, vrijeme izgradnje je kratko a njihova cijena prihvatljiva, između 3,5 i 4 milijuna kuna. Smatraju da bi Grad Velika Gorica trebala prihvatiti taj obrazac u rješavanju tog problema. Za primjer su uzeli plan izgradnje dječjeg vrtića u Velikoj Mlaci smještajnog kapaciteta za 200 mališana, čija bi cijena iznosila preko 20 milijuna kuna. Laburisti smatraju da bi za taj iznos bili bolje izgraditi pet manjih vrtića koji bi primili oko 500 mališana. Nadalje ističu da se pri gradnji vrtića treba uzeti u obzir i njihova disperziranost na području cijele Velike Gorice, preciznije njezine periferije, čime bi se značajno podigla kvalitetu života u okolnim mjestima. Zalažu se da se nastavi izgradnja dječjeg vrtića u Velikoj Mlaci ali u manjim razmjerima, što bi znatnije ubrzalo izgradnju samog objekta i njegovo puštanje u rad.

24.07.2012.

Vezane vijesti

Dragi  članovi, simpatizeri,prijatelji !

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale  brojne generacije naših predaka.

Gorički laburisti protiv tramvaja

Laburisti Zagrebačke županije čestitali su i darivali svoje sugrađanke i sugrađane prigodnim poklonima za blagdan Uskrs.Fotografije s akcije na :

set=a.934732793244797.1073741851.424866574231424&type=3

 

 

Laburisti Zagrebačke županije na Cvjetnicu darivali su svoje sugrađane maslinovim grančicama.

Tradicionalno naši sugrađani znaju gdje i kada u našim općinama i gradovima Laburisti mislie na njih.

Blagdan je Svete Lucije, ujedno i zaštitnice Grada Velike Gorice. Velika Gorica danas slavi svoj rođendan.

 A tko je zapravo bila Sveta Lucija?

"Sveta Lucija je bila neka svetica. Bila je mučenica, rođena negdje u Italiji. Znam samo ime, slabo što je bila. Sveta Lucija je bila zaštitnica i bila je mučena. Njoj je glava odrezana jer je htjela održati vjeru", kažu Velikogoričani.

Nansi Tireli u Velikoj Gorici

Velika Gorica, 4. prosinca – Ovog je četvrtka u prostorijama Stranke u Cvjetnom naselju održan sastanak Izvršnog odbora velikogoričkih Laburista.

11.rujna 2014 god.iskoristivši obvezu sazivanja izvanredne skupštine za biranje delegata za 1.izvanredni Sabor Stranke, velikogorički Laburisti iskoristili su skupštinu te izabrali novi Izvršni odbor uključujući predsjednicu i tajnicu Ogranka.

 

Predsjednica ogranka za grad Veliku Goricu, Ljiljana Matezović, upućuje

 

POZIV

Poslovnikom o ustroju Stranke čl.13 st.5. i  ovlaštenjem Predsjedništva Stranke sazivam izvanrednu izbornu Skupštinu

ogranka Stranke za područje grada koja će se održati dana 11. rujna

 

Velikogorički ogranak od svog osnivanja temeljio je svoj rad u direktnom kontaktu s građanima.Takvim pristupom postali su Laburisti Velike Gorice prepoznatljivi u svom gradu.U ovoj kampanji za EU parlament veliki poticaj svojim prisustvom daje im kandidatkinja podružnice druga na listi Laburista Monika Bogeljić.

 

 

Monika Bogeljić, kandidatkinja za EU parlament iz naše županije danas se družila s Velikogoričanima. Po mnogočemu se izdvaja od ostalih kandidata: nije iz velikog grada, mlada je, zna i želi slušati što joj birači govore i ima 'clean start' u politici.